Yayın Tarihi:15 08 2015 23:52(1214)

Ferhat Yıldız: Eğitimde Boyabatımız Zorunlu Hizmet Bölgesine Alındı

AK Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız'ın konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "2008 yılından sonra zorunlu hizmet bölgesi olmaktan çıkarılan ilçemizde, öğretmen sayısı gittikçe azaldı.İlk atamalarda tercih edilen yer olmaktan çıktık.Buna karşın derslik ve öğrenci sayımız her geçen gün arttı.

Bu güne gelindiğinde ise ilçemizde 155 öğretmen normu açığı oluşmuştu. Eğitim ve öğretimi devam ettirilebilmek, bu açığı kapatmak için 94 ücretli öğretmen ile çalışmıştık. 2692 Sayılı Tebliğler Dergisinde yayınlanan MEB Kararı ile zorunlu hizmet bölgesi ve hizmet süresi 7 (yedi) yıl olarak tekrar belirlenen ilçemiz, ilk atama ve iller arası atamada tercih edilen ilçe konumuna tekrar gelecektir.

Bu durum ilçemizdeki öğretmen normundaki eksikliğin kapanmasını, eğitim öğretim standartlarının yükselmesini, ücretli öğretmen görevlendirmesinde yaşanan sıkıntıların (öğretmen bulma, uygun branş sorunu vb.) azalmasını sağlayacaktır.

İlçemizin tekrar eğitim-öğretim açısından zorunlu hizmet bölgesi olmasını sağlayan Değerli Milletvekilimiz Cengiz Tokmak'a ve Sayın Valimiz Dr.Yasemin Özata Çetinkaya'ya çok teşekkür ederim." dedi.

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: yani 19 08 2015 00:11
kısaca boyabat geri kalmış bir bölge ile aynı kefede. daha türkçesi 12 yıllık akp iktidarında boyabat'a reva görülen konum. bir de bunu marifetmiş gibi açıklama ile millete duyurmuşsunuz. özrünüz kabahatinizden büyük...

2. Yorum: van münit 16 08 2015 20:01
boşverin bunları rğitimde neymiş. biz çamlıcaya büyük bir camii yapalım o bize yeter.

1. Yorum: bi açıklama yapar mısınız 16 08 2015 05:30
http://www.memurlar.net/haber/513989/ linkteki habere göre zorunlu hizmet bölgeleri 10 mayıs'ta belli olmuş siz neyin kafasını yaşıyorsunuz 😀😃㈳
8;


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

381121


Tasarım:DtGaNi