Yayın Tarihi:16 08 2015 22:13(1482)

Hürriyet'ten Yardım Eli

CHP milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Gölcük Depremi'nde kaybettiği eşinin izine 15 yıl sonra kimsesizler mezarlığında rastlayan Ahmet Özden'e yardım eli uzattı.

Kocaeli Milletvekili Fatma Kaptan Hürrriyet, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. CHP'li Hürriyet; 17 Ağustos 1999'da asrın felaketi olarak adlandırılan Gölcük Depremi'nde kaybettiği eşini 15 yıl sonra İstanbul Kimsesizler Mezarlığı'nda bulan ve önüne çıkan bürokratik engelleri aşamadığı için cenazeyi memleketi Sinop'a bir türlü götüremeyen Ahmet Özden'e yardım eli uzattı. Bilindiği üzere Ahmet Özden, depremde tırnaklarıyla kazıyarak tuğla yığınları arasından sağ çıkardığı eşinin götürüldüğü hastaneyi 15 yıldır bulamamış ve eşi Fatma Özden'in izine Kilyos Kimsesizler Mezarlığı'nda rastlamıştı.

MADDİ GÜCÜ YOK

Eşinin mezarını memleketi Sinop'a aldırmak isteyen Özden'in önüne ise bürokratik engeller çıkmış ve eşinin mezarını bir türlü Sinop'a aldıramamıştı. Hiçbir maddi gücü olmamasına rağmen hiçbir şekilde insanlardan maddi bir yardım istemeyen Ahmet Özden'in tek isteği ise eşinin mezarını Sinop'a götürebilmek. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, hayatını eşini aramakla geçirmiş olan Ahmet Özden'e yardım elini uzattı.

UTANÇ KONUSU

Ankara-İstanbul-Kocaeli hattında uzun süre mekik dokuyan; gitmediği belediye, mezarlık, hastane ve savcılık kalmayan Ahmet Özden'in, Kocaelili makamlardan yardım eli istemek için İzmit'e geldiğini duyan milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet harekete geçti ve Özden'in geçici süre misafir olarak kaldığı yardımsever vatandaşın evine gitti. Ahmet Özden ile bir süre görüşen Hürriyet, yaşanan olayın utanç konusu olduğunu ve bu zamana kadar çözülememesinin de hiçbir anlamı olmadığını belirtti.

SAĞLIK SKANDALI

Hürriyet, "Ahmet Özden gibi depremden bu yana halen daha yakınlarını bulamamış insanlar var. Ahmet Özden de bu insanlardan sadece biri. Ahmet Bey, eşini hastaneye götürülmesi için ambulansa emanet ediyor, ancak eşinin hangi hastaneye gittiğini bir türlü bulamıyor. Ortada sadece sosyal trajedi değil, bir sağlık skandali da var. 0 karmaşada eşi İstanbul'daki hastaneye bir şekilde kimliksiz olarak gidiyor ve hayatını kaybedince de kimsesizler mezarlığına defnediliyor" dedi.

DUYDUM, ÜZÜLDÜM

Açıklamasına devam eden milletvekili Hürriyet şunları kaydetti; "Maalesef depremin yaralarının halen daha çözülemediğini görüyoruz. Ortada bir mağduriyet var ancak bu mağduriyeti çözebilecek bir kurum halen daha bulunamamış. Oysaki durum bir imzayla çok kolay bir şekilde çözülebilir ve bu mağduriyet o yıllarda da aşılabilirdi. Ahmet Özden'in durumunu öğrendiğimde CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Gölcük Depremi'nde kaybettiği eşinin izine 15 yıl sonra kimsesizler mezarlığında rastlayan Ahmet Özden ile görüştü, kendisine bu konu için yardım edeceğini söyledi. çok üzüldüm ve çözmek için gerekli yetkili mercilerle görüşmeler yapacağız. Dileğimiz, depremin 16. yılında bu vatandaşın mağduriyetini çözmek ve eşinin mezarını memleketi Sinop'a götürmesine ön ayak olmak."

Haber: Bizim Kocaeli

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

27606


Tasarım:DtGaNi