Yayın Tarihi:27 08 2015 22:33(1002)

Baki Ergül: Şadırvan Yıkılmıyor...

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ulusal basında yer alan "Deniz Şehitleri Hacı Ömer camii yanındaki şadırvanda yıkım" haberine ilişkin açıklamada bulundu.

Ergül basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve art niyetli olarak yapıldığını belirterek yaptığı açıklamada "Kentimiz tersane mevkiinde bulunan tarihi Deniz Şehitleri Hacı Ömer Camii'nin yanındaki mevcut şadırvana hiçbir resmi kurumdan izin alınmaksızın kişilerce eklenen bölmeler ile kapatılması sonrasında vatandaşlarımızdan gelen şikayetler değerlendirilmiş kanuni işlem yapılarak eklenen bölümlerin kaldırılması zabıta ekiplerimizce gerçekleştirilmiştir.

Zamanında Sinop Belediyesi'nce yapılan şadırvanın bir bölümünün tarihi silüeti bozacak şekilde tamamen kapatılması hem kanunlara, hem tarihi yapılara ,hem de şehir estetiğine uygun değildir. Yapılan uygulamanın ne abdestle, ne namazla, ne de camii düşmanlığı ile alakası yoktur. Yapılan uygulama sonucunda mevcut şadırvanın tamamen yıkılması gibi bir algı yaratılmış olmakla beraber böyle bir durum söz konusu bile değildir. Yapılan uygulama ile mevcut şadırvana yapılan ek bölümün uygun olmaması nedeni ile kaldırılması istenmiştir.

Sinop Belediyesi tarafından ilimizde bulunan tüm camilerin alt yapılarını, çevre düzenlemelerini, temizliklerini, yeni yapılan camilerin minber yapımlarına varıncaya kadar çeşitli yardımlarda bulunulmuş ve tüm camii görevlilerinden gelen talepler doğrultusunda çeşitli yardımlar yapılmaya devam edilmektedir.

Hiç kimsenin tarihi yapıların çevrelerine kendi kafasına göre yapı yapma hakkı yoktur. Yakın zamanda Meydankapı Mahallesi mescidin yanındaki yapılar kaldırılmıştır. Bu olayda malum art niyetli kişilerin hiç sesi çıkmamıştır. Neden? Belediyemizin yapmış olduğu onlarca çalışma varken, kanunların vermiş olduğu görevi yapan belediye neden suçlu gibi gösterilmektedir.

Belediyemizin pazaryerinde yapmış olduğu bayan – erkek mescidi ve bayanlar için yaptığımız abdest alma yerine baktıklarında herhalde yüzleri kızarır. Bir de hiç kimse, hiç kimsenin Müslümanlığını sorgulamaya hakkı yoktur. Onu sadece Allah bilir.

Vatandaşlarımızın her noktada alacağı hizmetlerin iyileştirilmesi bizlerin görevi olmakla beraber yapılan yanlışların da kanunlar gereği ortadan kaldırılması da belediyemizin görevleri arasındadır." açıklamasında bulundu.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

97204


Tasarım:DtGaNi