Yayın Tarihi:27 08 2015 22:44(1471)

Seyyid Bilal Hazretleri'nin kardeşi burada yatıyor

Gerze’nin Sarnıç Köyü'nün bir mahallesi olan Şıhlar Köyü'nde Peygamber Efendimiz'in torunu Seyyid Bilal Hazretleri'nin kardeşinin türbesi var.

Pek çok Sinoplu’nun bilmediği bu türbe yüzyıllardır meraklıları tarafından biliniyor. Her sene Hıdrellez döneminde dua merasimleri ile hatırlatılan bu türbe halk arasında da ziyaretgah yeri olarak kabul ediliyor. Ayrıca türbenin altında çıkan su da mübarek ve şifalı kabul ediliyor.

Seyyit Bilal’in bir kardeşi de Büyük Camii'nin yanındaki türbede medfun bulunuyor. Fakat bu konunun tarihçiler tarafında araştırılması ve gelecek döneme taşınması gerekiyor. Şu ana kadar çok fazla bir ilmi eser olmamasıda  konunun üzücü bir boyutu.

Yine  konu ile ilgili araştırılması gereken ve Seyyid Bilal Hazretleri'ne dayanan bir konu var ki; Bektaşağa’daki ARAP köyü. Bektaşağa gibi Kafkasya’dan gelen nüfusun yoğun olduğu bir yerde eski bir ARAP adlı köyün varlığı hala bilinmiyor.

Haber: Vitrin Haber

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

13128


Tasarım:DtGaNi