Yayın Tarihi:01 09 2015 18:31(2081)

Ohh Ne Güzel Bir Eğlence...

Bu haberi daha önce yine yayınlamıştım. 'Burası Neresi mi..?' Haberine Gitmek İçin Tıklayınız Ama gördüğüm manzara bir vatandaş olarak beni çok rahatsız ettiğinden dolayı tekrar haber olarak yazma ihtiyacı hissettim bu aşağıda gördüğünüz ağaçlar Çatpınar köyü yukarı Sakız ile Çakıroğlu Toprak Sanayi arasında bulunan Kara yollarının cep diye tarif ettiği yerdeki ağaçlar.

Bu ağaçların buraya dikildiği andan itibaren hangi zorluklarla yetiştiğini sürekli tankerlerle su taşınarak kurutulma maya çalışıldığının canlı şahidi idim.Hatta acizane ben de bir kaç defa baharın ağaçların alt eteklerini budayarak daha güzel olmaları için budama yaptım.Ağaçlar gelişip büyümeye başladığında hepimiz memnun olduk.Hatta baharın yemyeşil yapraklarla birlikte mor çiçekler açarak oraya güzel bir görüntü veriyorlardı. Burayı kullanan özellikle uzun yol kamyon şoförleri de arabalarını park ederek orada dinleniyorlar.

Aynı zamanda ilçemizde yeni evlenen tüm gençlerimizin gelin alma konvoyları da oraya gelerek beş on dakika orada eğlenip oynadıktan sonra düğün salonuna gidiyorlar.Buraya kadar anlattıklarımın hepsi güzel olan şeyler ama bundan sonra anlatacaklarım vicdanı olan herkesi rahatsız edecektir ve etmeli de.

Buraya gelen gelin alma konvoylarında ki bir kaç kendini bilmezin eline silahı alarak ağaçların yapraklarına yada gövdesine nişan alarak ateş etmesi ve bunu bir maharetmiş gibi defalarca yapması ve bunun sonucunda da ağaçların dalları kırık boynu bükük gövdesi yaralı bir şekilde durması vicdanı olan herkesi rahatsız etmeli.

Bu nasıl bir eğlence bu nasıl bir kutlama bu nasıl bir düşünce...?

Bir tarafta yeni bir yuva kuruyoruz diye sevinirken diğer tarafta yeni canları yaktığımızın yeni fidanları yok ettiğimizin farkında değiliz.

Eğer siz buna eğlence diyorsanız...

YAZIKLAR OLSUN... BÖYLE EĞLENCEYE...

YAZIKLAR OLSUN...BÖYLE DÜŞÜNCEYE....

Bunun adı eğlence değil bunun adı vahşet,bunun adı vicdansızlıktır.

Atalarımız boşuna dememişler "Yeşil görmeyen gözler, renk zevkinden mahrumdur" diyeAğacın ve yeşilliğin ne olduğunu ne anlam ifade ettiğini çölde yaşayanlara sormak gerek..yeşilliğin ve ağacın kıymetini anlamak için illaki ilçemizin  1960 da ki gibi çöl olması mı gerek o günleri yaşayan büyüklerimizin elleri ile diktikleri bu ormanlar sayesinde bu gün ilçemiz yemyeşil görünmektedir.Bu ormanları dikerek bizlere bu yeşil memleketi bırakan büyüklerimize sonsuz teşekkürler ederken bundan sonraki gelecek nesillere de bu yeşillikleri koruma ve kollama duyarlılığı içinde olmalarını temenni ediyorum.

Sürçü lisan ettikse af ola....

Haber: İlyas Çiloğlu

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: nuri 03 09 2015 00:41
ben bir düğünde tüfeklen atan birini yanına giderek uyardım sadece suratıma mal gibi baktı ve hiç bir şey söylemedi ve takrar atmaya başladı bir kişi daha uyardı onada mal gibi baktı sonra namlusunu başka yere çevirdi ayrıca bende silah atmayı seven biriyim ama hiç bir canlıya zarar vermedim.

2. Yorum: magandalara 02 09 2015 17:40
bu tabirime bir çok insan kızacak ama ,konvoylarda sanki marifetmiş gibi silah yarışına girip hava atanlar tam bir maganda.adeta birbirleriyle gösteriş için yarışıyorlar.zenginlerin gövde gösterisi.yani sonradan görme .magandalar.hele hele silahı tutukluk yapanların namluyu insanlara doğrultmaları ayrı bir vurdumduymazlık.bu yüzden bir sürü vatandaş ölüyor ama hala akıllanmıyorlar.ağaçlara zarar verenler ise artık magandanın önde gideni.aslında devletin bunu yasaklaması lazım.

1. Yorum: köylü 02 09 2015 08:09
bu ağaçlara mermi atanlar egolarını böyle tatmin ediyorlar demekki.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

112918


Tasarım:DtGaNi