Yayın Tarihi:05 09 2015 05:25(1628)

Sinop'tan Manevi İklime Yolculuk

Alaaddin Camiinde yapılan uğurlama töreninde sevinç ve hüzün bir aradaydı.

Diyanet İşleri Başkanlığı hac organizasyonu ile hacca gidecek olan hacı adayları için, Sinop İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programla dua, salâvat, tekbir ve telbiyelerle uğurlandı.

Sinop’tan hacca gidecek olan hacı adaylarına Samsun Havaalanı'na hareket etmeden önce Sinop Alaaddin Camiinde uğurlama töreni yapıldı. Program Alaaddin Camii Müezzin-Kayyımı Vasıf Aslan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yolculuk öncesi Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan  yaptığı konuşmada, Hacca giderken ilk yapılması gereken iş anne baba ya da aile bireyleri arasındaki kırgınlıkların giderilmesi olduğuna dikkat çekti. Günümüzde Müslümanları sıkıntıda olduğunu ve bu sıkıntıların izale edilmesi için bizlerin Cenab-ı Hakka çok dua ve ilticalar etmemiz gerektiğini , gittiğiniz mübarek beldelerde bizleri ve Müslüman kardeşlerimizi dualardan unutmamamız gerektiğini belirtti. Sevgili Rasülümüz SAV. Şöyle buyurdu:”umre ibadeti daha sonraki umreye kadar işlenecek günahlara kefarettir. Mebrur haccın karşılığı ise ancak cennettir.” buyurmuşlardır. Cenabı Hak Hacca giden tüm hacı adaylarımıza mebrur bir hac yapmayı nasip eylesin”dedi.

Uzungürgen Köyü Camii İmam-Hatibi Ekrem Ünal'ın gurup hocası olarak görev yapacağı kafile hacı adayları, İl Mütsü Mustafa Erkan’ın yaptığı duanın ardından tekbir ve telbiyelerle uğurlandılar.

HABER:AHMET ERMİŞ

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

68664


Tasarım:DtGaNi