Yayın Tarihi:05 09 2015 19:06(2003)

MHP İstişare Toplantısı Yaptı

4 Eylül 2015 Cuma akşamı Dörtyol'da bulunan MHP Boyabat İlçe Başkanlığı'nda, MHP Sinop İl Başkanı Ceyhan Demir, MHP Boyabat İlçe Başkanı Erdal Ertekin, MHP Sinop İl Yönetimi yetkilileri, MHP Boyabat İlçe Yönetimi, MHP'nin değişik kademelerinde görev alanlar ve partililer, yaklaşan erken genel seçim öncesi istişare toplantısı yaptı.

Toplantıda MHP İl Başkanı Ceyhan Demir, önce AKP ile HDP arasında Dolmabahçe Sarayı'nda açıklanan 10 maddelik ihanet belgesinin içeriği hakkında bilgi verdi. Bu 10 maddenin ilk 5 maddesinin çok önemli olduğunu, ayrıntının kelimelerde gizli olduğunu belirtip, maddeler hakkında toplantıya katılanları bilgilendirdi.

Daha sonra ise MHP ile AKP arasında gerçekleşen koalisyon görüşmesinin detayları hakkında oldukça ilginç bilgileri verdikten sonra, bu görüşme neticesinde MHP'nin istediği dört şart olan;
- Anayasa'nın ilk dört maddesi değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez,
- Çözüm süreci eksiksiz ve bahanesiz olarak ortadan kaldırılması, Sürecin tümüyle tasfiyesi,
- Toplum hayatını felç eden, adalet ve ahlak kurallarını hiçe sayan rüşvet ve yolsuzluk iddialarının 17-25 Aralık kapsamında tekrar ele alınarak, ucu kime dokunursa dokunsun üzerine gidilmesi,
- Anayasal yetki ve sorumluluklarını inat ve ısrarla çiğneyen, hiçbir kural tanımayan Cumhurbaşkanı'nın, görevinin gerektirdiği meşru ve hukuki zeminde bulunmasının yanı sıra kuvvetler ayrılığı prensibinin parlamenter demokrasiyle muhafazası hakkında bilgi verdi.

Bu konuya ek olarak AKP'nin ise, MHP'den sadece azınlık ve seçim hükümeti konusunda destek istediğini belirtti.

MHP İl Başkanı Ceyhan Demir son olarak ise önümüdeki yerel seçimlerde, Sinop ilinde MHP'liyim, Ülkücü'yüm diyen herkesin yine canla, başla çalışması ve Sinop'ta MHP'yi başarıya ulaştırması gerektiğini, 7 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu söylüyorduk, ancak 1 Kasım seçimleri Türk Milleti için var olma seçimidir. Bu seçimde MHP yok edilmek istenmekte, MHP dördüncü parti yapılarak mecliste etkisiz bırakılmak amaçlanmakta, Anayasal süreçte önemsiz kılınmaya çalışılmaktadır.

MHP İl Başkanı Ceyhan Demir 1 Kasım 2015 seçimleri aday adaylığı sürecinin devam ettiğini, 6 Eylül 2015 Pazar gününe kadar aday adaylığı başvurularının devam ettiğini belirttikten sonra, Sinop için müracaatların gerçekleştiğini, konuşulanın aksine aday sıkıntısının olmadığı, hala kalan günler içinde herkesin müracaat edebileceğini söyleyerek sözlerini tamamladı.

İstişare toplantısı daha sonra karşılıklı görüş alış verişiyle devam ettikten sonra sona erdi.

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: bpyabatlı 06 09 2015 08:02
sayın 1 ci yorumcu bu millet şuanki akp nin acılım yol harıtası diyerek pkk yı dağdan indirip şehşrde silahlandırıp askeri polisi şehir merkezlerinde şehit edip akp bu olanların tek sorumlusu oldupunu bilerek bu millet hala oy verecekce bu şehitlerin ilk sorumlusu akp ye oy verendir azcık vijdan gurur varsa 1kasımda cevabını vermesse demkki ğç kuruja menfaate bu vatanı satmıltr

1. Yorum: erkan 05 09 2015 20:24
aday belirleme çok stratejik hamlelerle olmalı. akp yine ersoyu aday gösterirse bizim oylardan götürecektir.. korkarım ki bu kez ersoyla 2-0 olması..


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

48090


Tasarım:DtGaNi