Yayın Tarihi:09 09 2015 17:22(1782)

"Gız valiymiş"

Sinop'ta sık sık sokağa inip halkla sohbet eden Türkiye'nin 3'üncü, kentin ise ilk kadın valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, vatandaşlarla ilginç diyaloglar yaşıyor.

Sinop'un ilk, Türkiye'nin 3'üncü kadın valisi olan Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, sık sık esnafları ziyaret ediyor. Zaman zaman, şehirdeki çay bahçeleri ve kafeteryaları da gezip vatandaşlarla da sohbet etmeyi ihmal etmeyen Çetinkaya, kendisinin vali olduğunu söyleyince, özellikle ilk kez kadın vali gören kadınlarla ilginç diyaloglar yaşıyor.

KAMERA ŞAKASI SANIYORLAR

Son olarak gittiği çay bahçesinde bir grup kadının masasına yaklaşan Çetinkaya, selam verip hal hatır sorduktan sonra, "Ben Sinop valisiyim" deyince bu kez de herkesi güldüren bir tepki aldı. Çetinkaya'ya şaşkın şaşkın bakan kadınlardan biri arkadaşına dönerek, "Gız valiymiş" derken, bazıları ise kamera şakası olup olmadığını sordu. Sonunda Çetinkaya'ya inanan kadınlar, masalarına davet ettikleri valiyle simitlerini paylaşarak koyu bir sohbete daldı. Yaşadıkları kenti bir kadının yönetmesine çok mutlu olduklarını söyleyen kadınlar, "Her kente bir kadın eli değmesi lazım. Çünkü, kadının olduğu yer temiz ve güzeldir. Valimiz çok çalışkan. Sürekli halkın içinde dolaştığını duymuştuk. Bu kez de bize konuk oldu. Onu yakından görmek daha da güzel" dedi. Çetinkaya da, kendisini ilk kez gören kadınların ilginç tepkiler verdiğini söyleyerek, çoğu zamanda kamera sakası zannettiklerini ve bu tür komik ama güzel diyaloglarla sık sık karşılaştığını anlattı.

Haber: Sabah Avrupa

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

56770


Tasarım:DtGaNi