Yayın Tarihi:12 09 2015 04:12(980)

Hafta Sonu Bölgemiz Serin ve Yağışlı Havanın Etksine Girecek!

Bölgemiz geneli batı kıyılardan başlayarak, yarın (Cumartesi) Balkanlar üzerinden gelecek serin havayla birlikteyağışlı sistemin eksine gireceği tahmin ediliyor.

Yarın (12.09.2015 Cumartesi günü) bölge geneli çok bulutlu sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, yağışların; Kastamonu, Sinop, Çorum çevreleri ile Samsun’un batısında yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Sinop ve Kastamonu’nun kuzey kesimleri yer yer şiddetli (50-100 kg/metrekare) olacağı bekleniyor.

Beklenen yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların sebep olacağı ani sel, su baskını, dolu, yıldırım yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum riski gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

13.09.2015 Pazar günü yağışlı sistemin akşam saatlerine kadar bölge genelinde etkili olduktan sonra bölgemizi terk edeceği tahmin edilmektedir.

Yağışlı sistem ile birlikte mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Cumartesi günü bölgemizin batısından başlayarak azalacağı, ve bölge genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Oluşması Muhtemel Riskler

Ani Sel - Su Baskını - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar - Heyelan

Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM)
Hazırlayan: D EKİBİ
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü
Güzelyalı Mh. 3006 Sk. 32/H Atakum/SAMSUN

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

107600


Tasarım:DtGaNi