Yayın Tarihi:14 09 2015 23:18(2904)

Türk Bayrağı Takmaya Utanıyor musunuz?

7 Temmuz 2015 tarihinde birçok internet haber sitesinde “Bayraksız Belediye olur mu?” manşetli haber yapılmasına rağmen, “Ben Boyabat Belediye başkanıyken bu belediye’ye Bayrak takılamaz“ dercesine ısrarla Türk Bayrağı takmayan ve bayrak takmamakta ısrar eden, Boyabat Belediye Başkanı'na “Basın bir ulusun ortak sesidir” diyerek soruyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti'nde il veya ilçe teşkilatında 5 temel esastan oluşan protokolde 3 sırada “Halkı temsilen” Belediye Başkanı bulunmasına rağmen, bağımsızlığımızın sembolü olan Türk Bayrağı'nın Boyabat halkına ait, Boyabat Belediyesi'nin girişine takılmamasındaki gaye nedir?

Türk Bayrağı Takmaya Utanıyor musunuz?

Türk Bayrağı takılmadığı için 7 Temmuz 2015 tarihinde yapılan haberden sonra, bugüne kadar geçen 69-70 günlük süreye rağmen yine ısrarla Türk Bayrağının takılmaması akla şu soruyu getiriyor. Yoksa “Ben Boyabat Belediye başkanıyken, bu belediyeye Türk Bayrağı takılamaz“  tavrınızmı var, bunu mu demek istiyorsunuz?

Boyabat Belediye başkanı olarak, Boyabat Belediyesi'nde halkı temsilen görev yapıyorsunuz… Ve her Türk vatandaşının, Türk Bayrağı'nıni Boyabat Belediyesi'nde dalgalanmasını istemek en temel hakkıdır.

Yetkililere tekrar hatırlatıyoruz!

“2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu Bayrağın Çekilmesi ve İndirilmesi Madde 3 – Bayrak, kamu kurum ve kuruluşlarıyla yurt dışı temsilciliklerine ve kamu kuruluşlarıyla gerçek ve tüzel kişilerin deniz vasıtalarına çekilir. Yurt içinde ve yurt dışında yetkililerin araçlarına takılır. Bayrak çekilirken ve indirilirken tören yapılır. Bayrak törenlerinin gereken biçimde yapılmasından o mahaldeki yetkili amirler sorumludur.
(Değişik: 14/7/1999 – 4409/1 md.) Kamu kurum ve kuruluşlarında Türk Bayrağı sürekli çekili kalır.
(Değişik : 14/7/1999 – 4409/1 md.) Bayrağın; nerelerde daimi olarak çekilmeyeceği, hangi kapalı yerlere konulacağı, nerelere fon olarak takılacağı veya asılacağı, kamu kurum ve kuruluşlarından başka yerlerde ne zaman ve nasıl çekileceği, Türk Silahlı Kuvvetleri yüzer birliklerinde ve Türk Bandıralı ticaret gemilerinde Bayrak çekme ve indirme zamanları ile Bayrak çekilirken ve indirilirken yapılacak törene ilişkin hususlar, tüzükte gösterilir.”

“Bir milletin bayrağı varlığının ve bağımsızlığının sembolüdür. Bayrak olmadan bağımsızlıktan söz etmek mümkün değildir. Bundandır ki, bayrak yere düşürülmez, atılmaz, yırtılmaz ve yakılmaz. Bayrak çekilirken selam durulur. Çünkü bayrak, insanın şerefidir ve namusudur. Ona önce saygı duymak, sonra saygı duyulmasını sağlamak, haysiyetini ve yüceliğini korumak, kendimizi ve inandığımız değerleri korumak demektir. Ayrıca bayrağımız, uğrunda canlarını seve seve feda eden atalarımızın hatırasını ve kahramanlığını hatırlatır. Milletimizin vatan ve istiklal uğrunda verdiği büyük mücadeleyi dile getirir. Bayrağımızın değeri en güzel şekilde İstiklal Marşı'mızda ifade edilmiştir.”

Haber: Davut Koçyiğit - Boyabat Haberleri.net

Facebook'ta Paylaş
9. Yorum: 1. yorumcu 17 09 2015 00:43
beni yanlış anlamış bazı arkadaşlar ben bir akp linin sosyal medya üzerinden bu habere yapmış olduğu yorumu sizlerle paylaştım... ne hallere düştüğümüzü görelim diye...

bayrağa saygısı olmayanın kimseye saygısı olmaz. belediye bu saatten sonrada bayrak taksa ne olacak ki kafaları aynı kafa aynı zihniyet tepki azalsın diye bayrak takar ancak.

8. Yorum: halk tanesi 16 09 2015 20:29
1. yorumcu bayrağımız birilerine malzeme vermemek için göndere çekilmez. bayrağımıza saygı göster "belirli kişilere böyle malzemeler vermeyin ne istiyorsa takın be abicim" ne demek neden bahsettiğinin bayrağımızın neyi temsil ettiğinin, dalgalanması için bir milletin nelerini feda ettiğinin farkında olmaya davet ediyorum seni.

7. Yorum: sodyum 16 09 2015 19:50
belediye bayrak takmamış.günaydın ,bu görüşün türklükle olan sorununu halen anlayamıdıysanız pes . örnek; arap şeyhi ölür ülkede 3 gün yas 112 şehit verilir türkiyede yas yok ,azerbeycan da yas var......?

6. Yorum: 1.yorumcuya 16 09 2015 04:06
tam kendine yakışan bir yorum yapmışsın.ne diyelim? aslında diyecek çok söz var ama senin gibileri muhatap almaya değmez.

5. Yorum: yahya 15 09 2015 18:41
ya google'ye bayraksız belediye yazdım direk boyabat belediyesi çıktı eger boyabat belediyesi gerçekten türk bayrağı takmıyorsa güneydogudaki belediyele ne diyelim.. yazıklar olsun verdiğim oy haram olsun

4. Yorum: doğru 15 09 2015 17:50
onlar yeşil bayrak takmak istiyorlardır belki...

3. Yorum: dursun koç 15 09 2015 15:33
belki belediyede bayrak alacak para yoktur olsaydı şehitlik ve kaledeki bayrak deiştirirlerdi,bayrağı yırtık kullanmak suçtur.

2. Yorum: boyabatlı 15 09 2015 12:41
türküm demeye çekinen zavallılar bayrak assa ne olur,asmasa ne olur.meseleyi kalben benimsemiş görünmüyorlar.

1. Yorum: bir akp'linin isteği 15 09 2015 08:39
sosyal meday üzerinden bir akp linin nacizane isteği ne hallerde geldik.
"sayın belediye başkanım ve belediyemizin kıymetli personelleri belediyemize bayrak takmadığınız hakkında haberler yapılıyor.sizlerden ricam
belirli kişilere böyle malzemeler vermeyin ne istiyorsa takın be abicim"


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

391093


Tasarım:DtGaNi