Yayın Tarihi:14 09 2015 23:30(1778)

Sinop Üniversitesi'ne DGS Sınavı ile Kayıt Yaptırmaya Hak Kazanan Öğrenciler Belli Oldu

2015 – 2016 Eğitim – Öğretim Yılında meslek yüksekokulu mezunu 24 öğrenci, 2015 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarıyla Sinop Üniveristesi'nin dört yıllık bölümlerine geçiş yapma hakkı kazandı.

Sonuçlara göre Okul Öncesi Öğretmenliğine 8, Hemşirelik Bölümüne 7, İşletme Bölümüne 5 ve Konaklama İşletmeciliği Bölümüne 4 olmak üzere toplamda 24 öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazandı. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler 14-18 Eylül 2015 tarihleri arasında bağlı bulundukları Fakülte ve Yüksekokullardaki Kayıt Kabul Bürolarına giderek kayıtlarını yaptırabilecekler.

Sinop Üniversitesi'ne kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin, aşağıda yazılı belgeler ile başvurmaları gerekmektedir.

KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER:

a) Adayın 2015-DGS sonuç çıktısı.

b) Adayın mezun olduğu yükseköğretim kurumundan aldığı Önlisans diplomasının aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine geçmez).

c) 8 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)

d) Öğrenci Tanıtım ve Kayıt Formu

  KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR :

a) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Vekalet ve/veya posta ile kayıt yapılmaz.

b) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.

c) Eksik belge ile kayıt yapılmaz.

d) Milli Savunma Bakanlığı sorgulama sistemince askerlik şubesine yönlendirilenler hariç olmak üzere aday öğrencilerden askerlik belgesi istenmez, adayın beyanına göre işlem yapılır. Ancak, gerçeğe aykırı olarak yapılan beyan ile ilgili Sinop Üniversitesi'nin sorumluluğu bulunmaz.

e) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday, kayıt hakkını kaybeder ve ÖSYM tarafından tekrar yerleştirilmedikçe kayıt yaptıramaz.

f) 2015/8040 s. Bakanlar Kurulu Kararı gereğince normal örgün (birinci) öğretim öğrencilerinden, normal öğrenim süresi sonuna kadar (Fakülte ve Yüksekokularda 4 yıl, M.Y.O.’larında 2 yıl) katkı payı alınmayacaktır.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

30754


Tasarım:DtGaNi