Yayın Tarihi:15 09 2015 01:08(1441)

Son kararını verdi!

Milliyetçi Hareket partisi (MHP) Sinop Milletvekilliği için aday adayı olan gazeteci Mete Çağdaş, aday adaylığını geri çektiğini açıkladı.

Mete Çağdaş, geri çekilmesiyle ilgili yaptığı açıklamasındaMHP Sinop İl Başkanlığı nedense Sinop’un içinde doğmuş büyümüş, Sinop’un çilesini cefasını çekmiş, insanlarını ve ilin coğrafyasını ve sorunlarının neler olduğunu çok yakından bilen ve tanıyan, herkesin de onu iyi bildiği biri olan beni değil de; kimsenin tanımadığı, Sinop’un dışında büyümüş, Sinop’un köylerinin yerini dahi bilmeyen ithal birini kendileri için tercih görmüşler.7 Haziran seçiminden önce olduğu gibi şahsıma karşı aynı tavırlarını yine sürdürdüler. Yani ne arandık ne sorulduk. Bunlar Sinop halkının iradesine ve de sesine kulak vermiyor aksine kendi egolarını tatmin ediyorlar. Bunları adam yerine koyup da 35 yıllık gazetecilik kimliğini bir kenara bırakıp ve risk almış birine saygısızlıklarını affedebilmem mümkün değil. Bu nedenle aday olmaktan vazgeçtim.”dedi.

Çağdaş, MHP’ye tarih yazdırmak için 7 Haziran ve 1 Kasım olmak üzere iki kezdir MHP’yi tercih ettiğini ve aday adayı olduğunu ama burnu kaf dağında olan il yöneticilerinin bu tarihsel sorumluluğu kaldıracak zihinsel faktöre sahip olamadıklarını, mantık yürütmekten yoksun kaldıklarını belirterekSiz Sinop merkezinde 7 bin oy almışsınız ama bu faktörü değerlendiremeyecek kadar beceriksizsiniz 7 Haziran da aldığınız 21 bin oy sizin ya da adaylarınızın çok başarılı olmasından değil, Cengiz Tokmak’ın AK partiden birinci sıra aday gösterilmesindendir. Tayyip Erdoğan’a olan tepkidendir. Haydi, şimdi 1 Kasım da aynı oyu alın da görelim. Daha 3 ay önce 21 bin oy almış bir adayınız neden şimdi tekrar aday olmadı acaba? Ve 7 Haziran seçiminde 5 tane aday adayınız vardı şimdi 1 Kasım seçimi için birini siz ithal etiniz biri de ben olmak üzere neden 2 kişi oldu? Çünkü particiliği yapamıyorsunuz. Örneğin 7 Haziran seçimi öncesi il başkanı Ceyhan Demir’eHocam 5 aday adayını bir araya getir gazetecileri de çağır bir kahvaltı verip birlik beraberlik gösterisi yapalım “dediğim halde kulak arkası yapıp da bunu uygulamayan bir il başkanı ne kadar politikacıdır onu Türk milliyetçilerinin ve Sinop kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Ve anladım ki MHP devlet yönetmeye talip değil, dernek yönetmekle sınırlı tutuyor kendini.

Bana diyorlar ki “ Sen ülkü ocaklarında yetişmedinPeki soruyorum şimdi size “ Ekmeleddin İhsanoğlu ülkü ocaklarında mı yetişti? 7 Haziran Sinop adaylarınız Ülkü ocaklarında mı büyüdü? Hadi ben yetişmedim 7 Haziran aday adaylarından Metin Süren Ülkü ocakları başkanlığı yapmış biri değil mi? Emin Kuru siz kısa pantolonla gezerken namlunun ucunda ülkücülük yapmadı mı? Onları neden dışladınız?

Dedim ya siz burnu kaf dağında kendilerini ne oldum havasına sokmuş o psikolojik tünele girmiş bir gurupsunuz MHP içinde.Ve inanıyorum ki 1 Kasım seçimlerinden sonra sizi temizleyecek gerçek kimliğine kavuşacaktır MHP…

Ve şunu çok iyi biliniz ki

AKP’nin ve CHP’nin Sinop’ta ekmeğine yağ sürenleri ne ben affedeceğim,ne Sinoplu seçmen, ne de Tarih…

Ayrıca,Fethullah’ın Sinop yapılanmasının MHP’yi dizayn ettirdiğini de çok iyi biliyorum.Örnek mi 7 haziran seçiminde Adayınız Boyabat çocuğu olmasına rağmen Boyabat’tan 4 bin oy aldınız ama Sinop merkezinde 7 bin neden diye bunu sorguladınız mı hiç? Çünkü Mete Çağdaş aday gösterilmesin diye büyük çaba sarf eden Fethullah gurubu, son anda Rahmi Öztürk’ü aday göstertmedi mi? Peki o Fethullah gurubu neden MHP’ye değil de oylarını CHP’ye verdi acaba? Boyabat’ta CHP’ye 5 bine yakın oy çıktı.Bu Sinop’un tarihinde görülmüş bir olay değil.Ve MHP’nin kalesi olan Türkeli ilçesinde AKP oylarını ikiye katladı bunların neden olduğunun hesabını yaptınız mı hiç? Bunu yapan paralel yapıdır hem sizi dizayn ettiler hem de CHP’ye destek verdiler.1 Kasımda da olacağı yine bu hatta bu sefer 3 bin oy alabilirseniz toplamda öpüp başınıza koyun.

Yazık ettiniz yazık…Tarih yazacaktım.MHP’ye bir milletvekili kazandıracaktım ama sizin yüzünüzden hem Sinop’un geleceği tehlikeye girdi hem de MHP bir milletvekilini kaybetti.

Hadi yüreğiniz var ise Sinop’ta o ithal ettiğiniz aday ile benim adımı koyarak bir anket yaptırın eğer ben onu 3’e 5’e katlamaz isem etek giyer gezerim bu şehirde bu kadar da eminim kendimden.

Çünkü ben misyonu ve vizyonu olan biriyim.Türkiye’ye milletvekili nasıl olurmuş gösterecek biriydim.Yazık ettiniz Sinop’a en büyük yanlışı yaptınız tarih sizi asla affetmeyecek.

MHP’ye verdiğim hakkımı da helal etmiyorum.”dedi.

Facebook'ta Paylaş
9. Yorum: boyabatlı 16 09 2015 04:01
tam kendine yakışır bir yazı çıkarmış. 7 hazirandaki adayımız hakkında yalan yanlış bilgiler vermiş ve gülünç duruma düşmüş.sen tarih yazmayı bırak gazetede yazmaya devam et.tebrikler il başkanı ,aldığınız kararla çok büyük duruş sergilediniz.

8. Yorum: börteçine 15 09 2015 18:57
mete bey aklını başına al önceki seçimde aday olamadın diye akp ye çalıştığını malum herkes biliyor sinopta sen tarih falan yazamassın hayal kurma hem ocaktan yetişmiş adaylarımıza hiç laf etme peki sen hiç gittinmi ocağa bilip bilmeden atıp tutma senin kendi işine aklın ermiyor milletvekili neyine.bu arada boyabat düşmanlığın hala devam ediyor ne alıp veremediğin varsa bizim 8 ilçe ve il merkezimiz hepimiz sinopluyuz sonuçta şuralıyız buralıyız diye ayrım yapmamıza gerek yok ama sen yaptın çok bilmişsin ya bide önceki seçimde ki adaylarımızın 2 side pırıl pırıl adaylardı ama sen atıp tuttun malum seni umursayan yok ya git akp ye çalış sen mete bey sana orası yakışır malum senin üslubunada yakışıyor.

7. Yorum: ali 15 09 2015 18:32
yaa sen git akp den aday olsana sana çok yakışıyor.

6. Yorum: bunu ciddiye alan var mı 15 09 2015 16:30
bu vatandaşı ciddiye alan var mı?

5. Yorum: türk töresi 15 09 2015 07:37
eh bu kadar ..............bir adamada ancak bu açıklama yakışır. ne demiş atalarımız kedi uzanamadığı ciğere mındar dermiş.

4. Yorum: gereksiz 15 09 2015 07:02
hani adam nerdee.gereksizin teki.

3. Yorum: ülkücü alparslan 15 09 2015 06:48
il başkanlığını tebrik ederim.isabetli karar almış.mete bey aday olsaydı, nasıl methiyeler düzecektin, aday olamayınca konuşmalarına bak. ne kadar çirkin bir anlayış.o zaman niye geldin aday olmaya. 7 hazirandaki adayımız ocaktan yetişmedir beyefendi. hoca efendiyle bizim işimiz olmaz, onlara karşı ilk tepkiyi gösteren biziz, bize kumpas kurulduğunda pensilvanya'yı biz söyledik, geriye bir bak şöyle. sen nasıl tarih yazacaktın öyle. sinop'ta bir eserini gösterebilir misin... nefsine hakim olamayanlar, sabredemeyenler, haddini bilmeyenler bizim içimizde barınamaz mete bey.aday olamayınca hemen sattın, ya birde vekil olsaydın, seni kim tutabilirdi.....

2. Yorum: galip 15 09 2015 06:41
he he mete he he.. de get işine bak sen!

1. Yorum: alp 15 09 2015 03:25
aday gosterılmeyınce nasıl atıp tutuon mhp ye ıste nasıl adam oldugun ortada


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

248397


Tasarım:DtGaNi