Yayın Tarihi:17 09 2015 04:21(1412)

2600 Yıllık Kale İlgi Bekliyor

Sinop’un Boyabat ilçesinde bulunan tarihi Boyabat Kalesi ilgi bekliyor.

Sinop'un Boyabat ilçesinde yer alan M.Ö. 600 yıllarında Paflagonyalılar tarafından yaptırılan Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının izlerini taşıyan Boyabat Kalesi bakımsızlıktan harabeye dönüyor. M.Ö. 600 yıllarında Paflagonyalılar tarafından kurulduğu bilinen ve 2600 yıllık bir tarihe sahip olduğu söylenen tarihi kale Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından 57.02.00 {1.17127] numara ile tescil edilmiş ancak tescil tarih belirtilmemiş.

Boyabat için son derece önem taşıyan kaleye dere kenarından bulunan kaya tünelden toplam 252 basamakla da çıkılıyor. Basamakların kırılmış ve dik olması ise buradan kaleye çıkmak isteyenlere heyecan dolu dakikalar yaşatıyor. Görkemli yapısıyla Boyabat'a ayrı bir güzellik yaratan kaleyi gezenler ise bakımsızlıktan şikayet ediyor ve bir an önce kalenin bakımı yapılarak turizme açılmasını istiyor.

Boyabatlılar kalenin bakımı yapıldıktan sonra ilçeye yerli ve yabancı turist çekeceğine inanıyor.

Haber: Haberler.com

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: arkeolog 19 09 2015 01:32
bir arkeolog olarak diyorumki lütfen kaleye dokunmayın. mehmet ermiş zamanında yapılan restorasyon berbat olmuş çünkü. restorasyonda çimento kullanıldığı nerede görülmüş yaa! çimento o eski duvarları mahveder hiç mi kafanız çalışmıyor!

1. Yorum: halk tanesi 18 09 2015 16:38
5 yaşında idim kaleye turist gelecekti 30 oldum hala turist gelecek. en iyisi hiç dokunmasınlar çocuk oyuncağı gibi restorasyon yapılıyor sonra.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

110431


Tasarım:DtGaNi