Yayın Tarihi:22 09 2015 18:54(1569)

Tarihi Köprü Yeniden İnşa Edildi

Samsun Karayolu yapım çalışmaları sırasında, 2014 Ocak ayında ortaya çıkan tarihi köprünün başka bir yere taşınmasına karar verilerek, numaralandırılan taşları tek tek sökülmüştü. Tescilli tarihi taş köprü bulunduğu yerden 10 kilometre uzaktaki Boyabat kavşağı mevkiine yenide monte edildi.

Samsun Karayolu yapım çalışmaları sırasında, geçen ocak ayında ortaya çıkan tarihi köprünün başka bir yere taşınmasına karar verilerek, numaralandırılan taşları tek tek söküldü. Taşların köprünün yeniden kurulacağı alanda dağınık şekilde bırakılması görenlerin tepkisine neden olmuştu şimdi yeniden monte edilen köprü son haliyle göz doldurdu.

Sinop- Samsun karayolu inşaatı için Demirci Köyü Yeni Cuma Deresi mevkiinde yapılan kazı çalışmaları sırasında, 2014 Ocak ayında tarihi bir köprü bulundu. Bunun üzerine yol inşaatına ara verildi. Karayolları 7'nci Bölge Müdürlüğü'nün röleve, restitüsyon ve restorasyon projelerini inceleyen Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu geçen 24 Eylül'de yaptığı toplantıda, tescilli tarihi taş köprünün bulunduğu yerden 10 kilometre uzakta Boyabat kavşağı mevkiine taşınıp teşhir edilmesine karar verdi. Tarihi köprünün taşları tek tek numaralandırılarak söküldü. Belirlenen yerdeki boş arazide yapıldı.

Haber: haber57.com.tr

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

385797


Tasarım:DtGaNi