Yayın Tarihi:22 09 2015 22:01(940)

LÖSEV’de başarı oranı yüzde 92’ye çıktı

Hastanenin kuruluşunun 15’inci yılını kutlayan LÖSEV, başarıyla tedavi ettiği 15 dar gelirli çocuk için “maske atma” töreni düzenledi.

Maddi sıkıntı içindeki bir ailenin oğlu olan Eren de, LÖSEV’in desteğiyle sağlığına kavuştu. 13 yaşındaki Osmaniyeli Eren, 3 yıllık tedavisini başarıyla tamamlayıp “maske attı”. 2012’de lösemi tanısı konulan ve ilk olarak Adana’da bir üniversite hastanesinde tedavisine başlanan Eren daha sonra LÖSEV’de tedavi gördü.

Yaşadıklarını anlatan Eren, “O hastaneden görmediğim ilgi ve yakınlığı LÖSEV’de gördüm. Benim iki hayalim vardı. İlk hayalim, bilgisayardı. LÖSEV bana aldı. İkicisi de, yabancı bir ülkeyi görmekti. LÖSEV beni Rusya’ya, St Petersburg’a götürdü. Şimdi okulumu bitirip sanatçı olmak istiyorum’’dedi.

HER ŞEY ÜCRETSİZ

Özel muayenelerde ortalama 300 bin lira gerektiren lösemi tedavisi LÖSEV’de tümüyle ücretsiz. Üstelik, hastaların, tedavi giderlerinin yanısıra diğer tüm masrafları da LÖSEV tarafından karşılanıyor.

Türkiye genelinde sadece Ankara GOP’ta bir hastanesi olan LÖSEV, İncek’te büyük bir hastane kurmak için harekete geçti. Hastanenin tanıtımını da, ünlü şovmen Cem Yılmaz yaptı. Ancak Sağlık Bakanlığı, hastaneye izin vermeyince lösemili çocuklar ve aileleri büyük bir hayal kırıklığına girdi. LÖSEV yetkilileri, “Girişimlerimiz sürüyor. Umarız Bakanlık gerekli izni verir de çocuklarımız, tedavilerini sürdürecekleri çok daha donanımlı bir hastaneye kavuşmuş olurlar” dediler.

Çocuklar, kurban bağışlarını bekliyor

Tedavide yüzde 92 oranında başarı yakalayan LÖSEV, kurban bağışlarını da bekliyor. Çocukların tedavisinde proteinin önemine değinen LÖSEV yetkilileri, “Çocuklarımızın kırmızı ete ihtiyaçları var. Bunun için halkımızın kurban bağışlarını LÖSEV’e yapmaları, çocuklarımızın tedavisine ciddi katkı sağlayacaktır” dediler. LÖSEV, hayırseverlerin bağışlarıyla ayakta kalıyor.

Haber: Sözcü
Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA
Fotoğraflar: Zekeriya ALBAYRAK

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

387595


Tasarım:DtGaNi