Yayın Tarihi:24 09 2015 05:29(2104)

Mezarlıkta Sanal Kur'an-ı Kerim Tilaveti

Bugün, Arefe günü kaybetmiş olduğumuz yakınlarımızın kabirlerini ziyaret etmek için Boyabat Şehir Mezarlığı'na gittik. Sevdiklerimizin mezarını ziyaret edip mezarlarına su dökerken bütün mezarlığı kaplayan hatta yakın mahallelerde dahi duyulabilen Kur'an-ı Kerim tilavetini duyunca, Kuran-ı Kerim okuyanları görmek için, sesin geldiği yere doğru ilerledik.

Şadırvanın olduğu ve araçların durduğu meydandan, şehitlerin mezarlarının olduğu yerden gelen Kur'an-ı Kerim tilaveti sesine doğru ilerlemeye devam ettik, Belediye görevlileri bize hoşgeldiniz diyerek, çikolata ve kolonya ikram ettiler. Çikolatamızı aldıktan sonra, şehitlerin mezarının yanındaki çeşmenin önünde gelenlere çay ikram edilmek için semaver kurulduğunu gördük.

Az ileride Kur'an-ı Kerim tilavetini yapan hocaları görelim derken, üç adet hoparlör ve bunlardan Kur'an-ı Kerim tilaveti okunmasını sağlayan bilgisayarı gördük.

Hocaları göremedik, ancak bu sayede artık hocalara ihtiyaç kalmadığını, en basitinden telefona Kur'an-ı Kerim'i yükleyip ölülerimizin başında okutabileceğimizi öğrendik.

Bu yapılan iş bir çok kişiye "Vizontele" filminde annesinin mezarına türkü dinletmek için kablo çeken Emin'in işine benzetti.

Facebook'ta Paylaş
10. Yorum: misafir 28 09 2015 15:45
çok saçma

9. Yorum: boyabat 27 09 2015 10:31
çok guzel bir dusunce şefik baskana tesekkur ederiz.sagolsun yasini mezarimin badinds takip ettim.yanlis okumadim.allahim iyi isler yapanin yardimcisi olsun.tesekkur ederim

8. Yorum: 9.köy 26 09 2015 22:30
bakara makaranın şefikçesi!!!

7. Yorum: evet 26 09 2015 17:05
şefik bey olmadı gene yanlış yaptın çünkü mezarlıkta kuran okunmaz mezarlıkta ankaralı turguttan bir bant koyacaktın gelenlerede birkaç çeşit içecek koyacaktın ooooooooooo ozaman bakacaktın bayrama o zaman, ne anlar bunlar

6. Yorum: balon 25 09 2015 02:53
canlı okutamaz ki,bunların hocaları bedava yapmazlar.yatsı namazına mesai isteyen zihniyet bunlarla beraber çıktı!makarna kafalılar

5. Yorum: balon 25 09 2015 02:53
canlı okutamaz ki,bunların hocaları bedava yapmazlar.yatsı namazına mesai isteyen zihniyet bunlarla beraber çıktı!makarna kafalılar

4. Yorum: gene olmadı şefik 24 09 2015 18:16
sual: cep telefonuna veya kasete yasin-i şerif kaydetsek, mezarlığa gidip de, dedeme veya başka ölülere dinletsem sevap olur mu?
cevap
hiç sevap olmadığı gibi, ayrıca bid’at ve büyük günah olur. radyo, tv ve hoparlörle, faydalı yayınlar yapmak sevaptır. fakat, ibadetleri [kur’anı, ezanı, namazı] hoparlörle yapmak caiz olmaz.
hoparlörden çıkan sese kıraat [kur’an okumak] denmez, çınlamak denir. (elmalı tefsiri)

3. Yorum: gurbetçi 24 09 2015 13:48
hangi sivri zekalının aklına geldiyse bugün mezarlıkda banttan yayın yapıldı kabirlerin başında duamızı bile edemedik, takiyyenin dini istismarın bölesi....madem samimisiniz mezarlığın ortasında semaver ile neyin keyfini yapıyodunıuz...tam amlamıyla bir kepazelik...allah akıl versin hem boyabatı idare eden cok muhtreem reis beye hemde bu cahil halka.....böle bi diyanetin olduğu yerde mezarlıklardanda bangir bangir kuran okutursunuz.simdi bi çoğu kuran okunmasından rahatsız mı oluyon dicekkkk...allah aşkı a bi açın bakın sünnette kitapda nerde böle semaverlerin kaynatılıp masanın etrafına oturulup banttan yayın yapılmiş

2. Yorum: akp dönemi 24 09 2015 06:51
çüüüüüşşşşşşş!

1. Yorum: boyabatlı 24 09 2015 06:43
bu zihniyetten daha neler görürüz şaşırmayın


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

34215


Tasarım:DtGaNi