Yayın Tarihi:24 09 2015 15:11(1967)

Boyabat Ceviz Ezmesi

Sinop'tan bayramda yeni bir lezzet....

Gazetemizde, Uçak içi yayınların yörelerin uluslararası anlamda tanınmasındaki önemine yer verirken yörelerin birer uçuş noktası olarak haline dönüşmesi için de ilk adımlar olabileceğine de değinmiştik.

Şekerci Dükkanı

60 yıldır bir aile geleneği olarak devam ettirilen, Boyabat Ceviz Ezmesi’ni de ANADOLUJET’in uçak içi dergisinin EYLÜL sayısında tanıma fırsatım oldu. Sinop’ta geleneksel bir isimle “Şekerci Dükkânı” olarak tanımlanan işyerinde satışa sunulan üretimin temelinde kullanılan taze ürünlerin yanı sıra, pancardan elde edilen şeker ve odun ateşinde kaynayan ağda yatıyor. www.sekercimehmetgurbuz.com

Özgün üretimler, satışın yapıldığı modern dükkân ve saygılı sunum özgünlüğünü de koruduğu sürece Sinop’a gelenler için beraberlerinde dostlarına hediye olarak götürebilecekleri ürünler arasında yerini almaya başlıyor.

Yörelerde geleneksel mutfakları konu alan, konukların ilgisine sunan çalışmalar açısından öncü ve örnek bir teşebbüs, başarılar diliyoruz.

Sinop ve Hava Ulaşımı

Aynı yazımızda da belirttiğimiz gibi Sinop ve çevresi görülmeye ve yaşanmaya değer yönleri ile Anadolu’da nadir kalan köşelerden biridir; ülke çapında bilinirlilik ve görülme isteği yüksek bir destinasyondur.

THY’nin İstanbul bağlantılı tek uçuşunun yöreye olan ilgiden kaynaklanan potansiyelini yeni hatlar açısından araştırılmaya değer buluyorum.

Anadolujet’in dergisinden, bu kez BOYABAT Ceviz Ezmesi ile yansıyan ilginin etkileşim bölgesi 100 kilometre sınırlarına dayanan Sinop Havaalanı’ndan Ankara bağlantılarının sağlanması açısından kurumlar tarafından da bir çağrı olarak değerlendirilmelidir.

Sinop Belediyesi’nin katkıları ile Berlin, Dubai ve Moskova Fuarlarında dağıtılan TEMPO TRAVEL Dergisi’nin ileriye dönük tasarımları da gerçekleştiğinde Sinop-Ankara bağlantısının yeni tur seçeneklerine konu olabileceğini, özellikle de yabancı misyonun ilgisini çekebileceğini Anadolujet tarafından başlatılan “24 SAATTE” başlıklı özel yayın dizisine konu olabilecek turizm arz seçenekleri taşıdığını düşünüyorum.

KUZKA Kalkınma Ajansı’nın yörenin tümünde birbirini destekleyen turizm planlaması çalışmaları uçak bağlantısı sağlandığında daha da anlamlı olabilecektir. Özellikle tek uçuş iki kent gibi birbirini tamamlayan ve destekleyen gezi programları tüm yıl turizm yapılmasına imkân veren bu yörenin değerlendirilmesi için de elverişli imkânlar hazırlamaktadır.

Boyabat

Boyabat İlçesi görülmeye değer tarihi yapısı, yemekleri ve çevre özellikleri açısından ulaşımın da sağladığı kolaylıklarla yeni bir çekim merkezi olmaya hazırdır. Değerlerini tüm etkinliklere taşıyan, özgün ürünlerini sunmaya hazır yapısı, tarihi evleri ile hem karayolu ve uçakla seyahat edenler için ilgi çekmeye hazır olan Boyabat’ın bir başka şansı da bu anlamda destek veren yerel yönetimlere ve sivil toplum kuruluşlarına sahip olması.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

62550


Tasarım:DtGaNi