Yayın Tarihi:24 09 2015 15:25(1680)

Diyanet'te Kurban Rezaleti

Kurban Bayramı’na günler kala ortaya çıkan bir protokol “Bu kadarına da pes” dedirtti. Türkiye Diyanet Vakfı’nın “vekalet” kurbanlıkları gelir kapısı olarak gördüğü belirlendi. ...

Vatandaşların ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı'na parasını yatırdığı vekalet kurbanlıkların, Vakıf tarafından Et ve Balık Kurumu'na satıldığı anlaşıldı. Türkiye Diyanet Vakfı ile Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü arasında 7 Kasım 2007’de imzalanan protokol 8 yıl sonra ortaya çıktı.

KURBANLARI SATMIŞLAR

Sözcü'nün haberine göre, bu protokole o dönem Türkiye Diyanet Vakfı adına Genel Müdür A.İhsan Sarımert, Et ve Balık Kurumu adına Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Hasan Atagün ile Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Kaya imza attı.

Protokole göre, vatandaşlardan gelen kurban paralarıyla Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaklaşık 2 bin 500 büyükbaş kurbanlığın Et ve Balık Kurumu’ndan satın alınacağı belirtildi. Büyükbaş hayvanların (sığır) her birinin KDV dahil bin 680 liradan vakfa satılması ve kesimden sonra elde edilecek karkasın (sakatat hariç gövde eti) her birinin ise KDV dahil bin 278 liradan Et ve Balık Kurumu’na geri satılması protokole bağlandı.

EN FAZLA 50 ADET

Protokolde, kesimden sonra her bir kurbandan 140 kilo karkas esas alındı. Deri ve sakatatın Türkiye Diyanet Vakfı’nda kalmasında anlaşıldı. Protokolün “Canlı Hayvan ve Karkas Bedelleri” başlıklı bölümünde şu madde yer aldı:

“Vakıf kesimden sonra dağıtımda kullanmak üzere satıcıdan ihtiyacı kadar (en fazla 50 adet) gövde et talep edecek, satıcı da talep edilen eti Vakfa verecektir. Bu durumda bir hayvandan elde edilen karkas fiyatı esas alınacağından her karkas 140 kg. (kemikli gövde et) üzerinden hesaplanacaktır.

Vakfın talep edeceği etler Vakfın (Yurt içinde en çok 10 yerde) göstereceği adreslere satıcı tarafından topluca teslim edilebileceği gibi söz konusu miktardan bir kısmı talebe göre yıl içerisinde peyderpey teslim edilebilecektir”

YÜZDE 2’Sİ DAĞITILIYOR

Türk Diyanet Vakfı, vatandaştan topladığı kurban paralarıyla Et ve Balık Kurumu’ndan canlı büyükbaş hayvan satın alıyor. Bu kurbanlar EBK tarafından belirlenen kesimhanelerde kesiliyor ve Türkiye Diyanet Vakfı’na teslim edilmeden Et ve Balık Kurumu tarafından gövde et olarak geri satın alınıyor. Kurbanlara ait deri ve sakatatlar ise kesim bedeli olarak EBK’ya veriliyor.

EBK tarafından gövde et olarak satın alınan kurban etleri de, Et ve Balık Kurumu’na ait satış merkezlerinde vatandaşa satılıyor. Türkiye Diyanet Vakfı’ndan kurban eti bekleyen fakir-fukara vatandaşlar ve ihtiyaç sahipleri de sözde mağdur olmasın diye kesilen kurbanların sadece %2’si dağıtılıyor. Geri kalan kısmı gelir olarak Vakfın kasasına giriyor.

Haber: Sözcü

Facebook'ta Paylaş
6. Yorum: şıhlulu kerem 26 09 2015 22:10
yahu şu memlekette insana, bir yerlere yardım ederken yardımın birileri tarafından iç edileceği veya çarçur edileceği endişesi sardı be dostlar.yazıktır yazık.

5. Yorum: herkul 25 09 2015 19:29
3.yorumcu.....siz başka bir türkiye de yaşıyorsunuz heralde irfan bey, bu kadar yaşanan olaylar karşısında ya vicdanınız kör ya da gerçekten izan ve insaf ölçünüz kaçmış....birazcık dışardan baksanız hadiselere camilerin ne hale geldini anlardınız, çok değil son 1,5 senenin cuma hutbelerini şöle bi gözden geçirin ne dediğimi anlarsınız,siz herkesi sersem kendinizi akıllımı zannediyosunuz

4. Yorum: irfan yıldıza cevap 25 09 2015 18:19
imamın nöbetleşe gelip namaz kıldırdığı camiler, c.tesi aksamlarının sabah ezanının okummadığı camiler, cemaate dahi selam vermedrn içeri girip namaz kılfıran imamlar, siyasetin buram buram koktuğu ağızlar, tetikçi gibi komuşan kurulmuş insanlar, diyanetin, müslümanlara bu kadar eziyet edildiği bi ortamda ağzını acıp tek kelime konuşaması, mühürlü agızlar , dindarlığın azaldığı din görüntüsünün arttığı bu devirde yanlı ve taraflı davranıp müslüman insanlara iftira atan insan müsvettelerine karşı diyanetin başındaki zatın ibreti alem olsun deyip mercedesi iade edenin görüpde gömezden geldiği bu kadar hadisenin ortasında vallahi billahi tallahi mizanın kurulucağı o anı iple cekiyorum ve bir vatandaş olarak haksızlıklar karsısında susan dilsiz şeytandır sözünün ekseninde zerre hakkım varsa helal etmiyorum.....

3. Yorum: irfan yıldız 25 09 2015 06:54
bilmeden biliyor gibi konuşmak hep demogoji yapmak siyaset ve politika uğruna dini karalamak camiyi karalamak din adamlarını çamurlamak her konuyu politik çıkar konusu yapmak güya gazetecilik.yani bu yazıyı mevzu edinenler allahı kitabı haramı helalı biliyorda diyanet işleri başkanı bilmiyor.hesap günü gelipte mizan kurulunca kimin doğru yolda olduğu ortaya çıkacak zalimler kaçacak yer neresi diyecekler.bekleyin ...

2. Yorum: boyabatlı 24 09 2015 18:00
ee zırhlı araç için yardım lazım demekki

1. Yorum: marsipilami 24 09 2015 15:42
allah var şu diyanetin mercedes skandalından sonra ne camilere para veresim var ne diyenetin istediği hayır işlerine katılasım...önden mümin görünüyolar yaşantı farklı...zırhlı arabalar diyanetin başındaki şahsa değil g.doğuda vatan evlatlarına tahsis edilmeli idi...ihale sonucu yandaş medyanın k...ş patronuna yaptırılan zıhrlı araçlar her ne hikmetse kağıt gibi parçalanıyor, birilerinin cebine para doluyor vatan evlatları ise sözde zırhlı arbalarda solup gidiyor...uyannnn türkiyeee


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

96618


Tasarım:DtGaNi