Yayın Tarihi:24 09 2015 22:58(814)

"İbadeti Allah için yaparız, siyaset için değil"

AKP seçim şarkısındaki "Haydi Bismillah" ifadesine yasak getirilmesiyle ilgili olarak sorulan bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Öğrendiğim ilk şeylerden birisi, sofraya otururken, rahmetli babam, annem, 'Bismillah deyin çocuklar' derdi. Biz ibadeti Allah için yaparız, siyaset için yapmayız. Herkesin buna özen göstermesi lazım. İnançlar, din, siyaset konusu olmaz. O, insanların manevi dünyasının bir zenginliğidir. Benim düşüncem bu konuda bu kadar açık, bu kadar net” dedi.

Kılıçdaroğlu, görüşmelerde ağırlıklı olarak mülteciler konusunun gündeme geldiğini de söyledi. Suriyeli mültecilerin sadece Türkiye'nin değil artık Avrupa'nın sorunu olduğunu ifade ettiklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Bu konuda Avrupa'nın çok geç kaldığını, geç kararlar aldığını, bir an önce karara varıp, sonuçları en azından Türkiye ile paylaşması gerektiğini söyledik" diye konuştu.

Görüşmelerdeki ikinci konunun terör olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, terör konusunda Türkiye'nin ciddi mağduriyetler yaşadığını vurguladıklarını

belirterek, "PKK'nın koşulsuz silah bırakması gerektiğini, terörün demokrasiyle ve özgürlükle çözülebileceğini ifade ettik" dedi.

Her iki toplantıda da medya üzerindeki baskıların gündeme geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Özellikle Hürriyet gazetesine yapılan baskının, Avrupa'da, Avrupa Birliği'nde, Avrupa Konseyi'nde ve Avrupa'daki sivil toplum örgütlerinde ciddi tepkiler doğurduğu, bize ifade edildi. Biz de medya özgürlüğü konusundaki kaygılarımızı kendilerine dile getirdik" diye konuştu.

Odatv.com

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: milat 28 09 2015 16:18
tehdit gibi bunun hesabı sorulacak diyen 3 yorumcu,senin sıkletin yetmez hesap sormaya,senin gibiler tehditle demegoji ile bu işlerin yürümeyeceğini anlamaları gerek

3. Yorum: 1ci yorumcuya 26 09 2015 19:39
ne oldu ki neden haber yapılması dokunuyırmu gerçek akp nin din siyaseti yaptıpını herkez biliyor sanırım sizin gibilerin değirmeninin suyu kwsilecek korkynuz o merak etmeyin elbet bunların hesabi sorulacqk ozaman bakalım napcaksınız

2. Yorum: boyabatlı 25 09 2015 19:24
ap yeşiller grubu başkanı rebecca harms (türk düşmanı yeşiller partisi) bu konu üzerinde ısrarla durdu ve endişelerini dile getirdi.hürriyet'in haberine göre, kılıçdaroğlu da ab yetkililerinin türkiye'deki basın özgürlüğü konularındaki endişelerine katılarak "inanılmaz düzeyde endişe verici" dedi.yani ülkemizi türk düşmanlarını binalarının önündeki camlar kırıldı diye protesto edilmesini şikayet etmiş.aynı doğan medyası yalan haberlerle teröristleri ciciçocuk sigaralarını bile yere atmıyor diye övgüler düzen,kırmızı fularlı kız diye pkk teröristi ekrana çıkaran,yaptığı yalan haberlerle oluşturduğu algı ile ülkemizi polisimizi askerimizi dış dünyayaya gammazlayan bu medya için ne kadar hassasmışsınız

1. Yorum: ramazan 25 09 2015 18:48
bu haberi yapma gayeniz nedir?
kimin değirmenine su taşıyorsunuz?
bazen chp li çoğu zaman mhp li oluyorsunuz.
fakat ak parti düşmanlığınızdan asla
vazgeçmiyorsunuz.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

62852


Tasarım:DtGaNi