Yayın Tarihi:29 09 2015 18:22(1542)

Kayıp Hacıların Ailelerinin Endişeli Bekleyişi Sürüyor

Kurban Bayramı'nın birinci günü Mina'da şeytan taşlamaya giderken çıkan izdihamda kaybolan Kastamonulu 3 hacının yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor.

Kastamonu'dan 38 hacı adayı, geçen 20 Ağustos'ta şirket görevlisi 55 yaşındaki Enver Karakülah nezaretinde kutsal topraklara gitti. Bayramın birinci günü yaşanan izdihamın ardından kendilerinden haber alınamayan Tosya ilçesinde yaşayan organizatör Karakülah ile hacılardan 78 yaşındaki Hikmet Çapar ve merkez ilçeye bağlı Başören Köyü'nde yaşayan 77 yaşındaki İsmail Muzır'ın yakınlarının endişeli bekleyişi devam ediyor. Çiftçi emeklisi İsmail Muzır'ın gelini Fadime Muzır, kayınvalidesi 71 yaşındaki Fadime Muzır'la birlikte hacca gittiğini söyledi. Muzır, şöyle dedi:

"Kayınpederim, kayınvalidem biraz rahatsız olduğu için oraya götürmek istemedi. Gönül koyunca onu da götürmüştü. Oradan konuştuğumuz bir kişi bize, 'İsmail ağabey bayrağımızı taşıyordu' dedi. En son bayrağımızı taşırken görülmüş. Kayınvalidemi olay günü yarım saat önce kafileyle birlikte göndermiş kendisi orada kalmış. Olaydan 1 gün önce telefonda görüştük. İyi olduklarını söylemişti. Hayırlı haberini bekliyoruz."

Faciada yaralanan hacı adaylarından Kastamonulu 54 yaşındaki Yaşar Aslan'ın oğlu Fatih Aslan da babasından 3 gün sonra haber alabildiklerini ifade etti. Arslan, "Olay sonrası akciğerinde su toplamasından dolayı Cidde şehrinde hastanede tedavi altına alınmış. Babamın yaşadığına çok sevindim. Biran önce aramıza dönmesini bekliyoruz" dedi.

Haber: Haberler.com

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

46585


Tasarım:DtGaNi