Yayın Tarihi:01 10 2015 18:25(1293)

T.C. Sinop Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Basın Açıklaması

"Sinop’ta Kurban Eti Skandalı" ve "Skandal"  başlığıyla çıkan haberle ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Kurban eti olarak dağıtılmak üzere Sinop Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına teslim edilen etlerin, Ada Mahallesi Asmakaya mevkiinde Vakıf görevlilerince  denize döküldüğü iddiasına dair, 29 Eylül 2015 Salı günü Valiliğimize ulaşan duyum üzerine;

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf görevlilerinin ilgili Vali Yardımcısı tarafından sorgulanması üzerine, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfın’da şoför olarak çalışan  bir görevli duyumu doğrulamış, evlerinde bulamadıkları bazı ailelerin etlerinin bozulduğunu görünce kendisinin bu işlemi yalnız başına gerçekleştirdiğini beyan etmiş, etleri denize attığı yeri göstermesi üzerine de kurban etleri, polis nezaretinde etlerin bozulmasında ihmali bulunan personel tarafından toplanmış, toplatılan etler İl Gıda Hayvancılık ve Tarım Müdürlüğünden görevliler nezaretinde aynı gün gömülmüştür.

Söz konusu haberde belirtilen et miktarının 1 ton olmadığı, yaklaşık 70 kg olduğu tespit edilmiş olup, yardım alamayan vatandaşlarımızın yardımları sorumlu personel tarafından karşılanacaktır. Ayrıca Vakıf görevlileri hakkında idari soruşturma başlatılmakla birlikte adli makamlara da suç duyurusunda   bulunulmuştur.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.                 

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

76710


Tasarım:DtGaNi