Yayın Tarihi:04 10 2015 20:37(766)

Kalp Sağlığınızı Korumak İçin Adım Atmaya Var mısınız?

Kalp hastalıkları geçmişte orta yaş ve üzerindeki insanların hastalığı olarak görülürken; günümüzde genç yaşlı demeden her yaştaki insanda görülebilir hale geldi? Neden bu hale geldiğini ve kalp sağlığını korumak adına atılması gereken adımları Hisar Intercontinental Hospital Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Yılmaz Güneş’ten öğrendik…

Ülkemizde kalp damar hastalıklarının sıklığının giderek arttığını ve genellikle 40-50 yaş grubunda görülen kalp krizi yaşının giderek düştüğünü belirten Doç. Dr. Güneş; ‘Ülkemizde kalp damar hastalıkları giderek sıklığı artan ve tehdit unsuru olarak karşımıza çıkan bir durum. Bu nedenle kalp damar hastalıklarını oluşturacak risk faktörlerini uzun soluklu olarak önlememiz gerekiyor. Toplumumuzun genel yapısına baktığımızda çok fazla oturan bir toplum olduğumuzu görebiliriz. Dolayısıyla az yiyip çok yürümemiz, yaygın ama bir o kadar da kötü bir alışkanlık olan sigarayı bırakmamız gerekiyor. Çünkü pek çok hastamız, kan basıncı, kolesterol gibi risk faktörleri normal olmasına rağmen, sigara içtiği için kalp kriziyle karşımıza gelebiliyor.’ açıklamasında bulundu.

Kalp Sağlığınızı Korumak İçin

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

108720


Tasarım:DtGaNi