Yayın Tarihi:04 10 2015 22:41(1434)

29 Eylül Dünya Kalp Günü Şarkısı; Kalbini Dinlesen

29 Eylül Dünya Kalp Günü! Kalp sağlığınıza ne kadar dikkat ediyorsunuz? Egzersiz yapıyor musunuz? Yediklerinize dikkat ediyor musunuz? İşte bunları sorgulamanın tam vakti! Türk Kadiyoloji Derneği ve Novartis bugün için çok güzel bir projeye imza atmışlar!!

Kadiyovasküler Hastalıkların günümüzde çok yaygın olması konunun önemini daha da arttırıyor.

Dünyada her yıl 17.3 milyon insan, kalp ve damar hastalıklarından yaşamını yitiriyor.

Prof.Dr. Lale Tokgözoğlu proje hakkında şunları söylemiş;

“TÜİK’in istatistiklerine göre 2013 yılında Türkiye’de kalp ve damar hastalıklarından ölenlerin oranı yüzde 39.6 iken bu oran 2014’te yüzde 40.4’e yükseldi. O nedenle kalp sağlığı çok önemli. Bu oranı azaltmanın yolları da belli:

Sigarayı bırakmak, dengeli beslenmek, tuzu, içkiyi azaltmak, hareket etmek, bel çevresini inceltmek ve stresten uzak durmak.

Günümüzde artık insanların kamu spotu izlemediği, kamu spotu çıkınca kanal değiştirdiği bilinen bir gerçek. İnsanların izlemeyeceği bir kamu spotu yapmak yerine, sosyal medyada müzikli bir kampanyayı uygun gördük. Müziğin insanları birleştirici etkisi büyük.

Güzel bir şarkıyla gençlerin ilgisini çekip, sağlıklı yaşam ve kalp sağlığı konusundaki mesajlarımızı onlara iletelim istedik. Ortaya sadece gençlerin değil, müzikseverlerin de beğeneceği güzel bir şarkı çıktı.”

Şarkı:

Şarkının aranjörü İskender Paydaş, seslendiren ise Murat Dalkılıç. Sözlerini ise İsra Gülümser yazmış. Şarkıda gerçek kalp atışı sesleri kullanılmış. Kalp atışlarını bağışlayanlar arasında Ece Belen Atrek, Cem Arslan, Ayşe Arman, Tan Sağtürk, Murat Baş gibi isimler var.

Bu şarkıyla birlikte diyoruz ki Dünya Kalp Günümüz kutlu olsun.

http://www.kalbinidinlesen.com/

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

396915


Tasarım:DtGaNi