Yayın Tarihi:05 10 2015 18:07(1535)

Kurtlar sofrası !

Gazeteci-Yazar Mete Çağdaş, 1 Kasım “ Tekrar seçim “sonrası AK parti kanadındaki Sinop’ta ortaya çıkacak olan tabloyu analiz etti.

Mete ÇağdaşEsas seçim 1 Kasımdan sonra başlayacak olan il başkanlığı seçimidir “diyerek, yaptığı analizinde şunları söyledi.

Milletvekili Cengiz Tokmak, il Başkanı Ali Çöpcü de çok iyi biliyorlar ki 1 Kasım seçimi sonrasında Sinop’ta partinin bir tek milletvekili seçilecek o da birinci sıra adayı olan Nazım Maviştir. Onlar bunun çok iyi bilincindeler ve planlarını da 1 Kasım sonrası üzerine yapıyorlar.2 Kasım sabahından itibaren başlayacak süre ile Çiçeği burnundaki milletvekili Nazım Maviş ki eğer AK parti tek başına iktidar olur ise yerini sağlamlaştıracaktır. Yoksa yine bir koalisyon hükümeti kaosu yaşanırsa iki üç cephede savaşmak durumunda kalacak! Çünkü gördüğüm kadarı ile şu an bir ekibi yok. Cengiz Tokmak’ın ekibi ile hareket etmek zorunda bırakılmış(!) ki bu da onun geleceği için bir RİSK’tir…

Benim öngörü ve takibime göre 2 Kasım sonrası ortaya çıkacak siyasi tablo ile birlikte Ali Çöpcü il başkanlığı görevini eski merkez ilçe başkanlığı da yapmış olan Ahmet Soysal’a devredecektir. Kendi de Şükrü gündoğdu’nun koltuğuna, yani Meclis Başkanlığına oturacaktır…

Böylelikle Cengiz Tokmak hakimiyeti sürdürülmek istenecektir. Çünkü Ali Çöpcü de Ahmet Soysal da Cengiz Tokmak’ın ricalarını kırmayacak derecede vefalı ve sadıklardır…Tabi ki Türkiye de siyaset ne yazık ki seçmenin karakaşı kara gözü için yapılmıyor! Biraz da kendine ekonomik çalışma sanatıdır bu ülkede siyaset!

Paranın başı da Sinop il Özel idaresidir. Yani Sinop’a Ankara’dan gelen payın dağıtımını burası gerçekleştirir. Yatırımlara ödenekler buradan temin edilir. Hal böyle iken buranın genel sekreteri de çok önemlidir! İşte 1 Kasım öncesi Nazım Maviş’in burnunun dibinden ayrılmayan Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı da Sinop merkezinde ikamet eden ve çeşitli devlet kurumlarında çalışan kendine yakın kişileri ileride işine yardımcı olacak önemli mevkilere götürme girişimleri içersinde… Benim kulislerden edindiğim bilgilere göre Çakıcı, Boyabatlı hemşerisi Mehmet Demirci’yi Özel idare genel sekreteri yaptırmak istiyor. Fakat şuan atamalar durmuş vaziyette sadece valilik oluru ile geçici görevlendirmeler yapılabiliyor. İşte bu arada devreye Nazım Maviş sokulmak isteniyor. Ama işte Sahil ve iç bölge gibi anlamsız bir şeyin ortaya çıkartıldığı şu son durumlar da Cengiz Tokmak ve ekibi buna izin verir mi orası da ayrı bir tartışma konusu. Varmak istediğim sonuç şu yani

Nazım Maviş şuan tek başına ekibi olmayan bir milletvekili adayı ki birilerine güvenmek zorunda!

Seçime giderken kimse ile ters düşmek istemediğinden mi, yoksa gerçekten siyaset acemisi mi bilinmez ama etrafında dönen gelişmeleri eğer göremiyor ise bunun faturasını ona çok ağır ödetirler!

Cengiz Tokmak bu il de 6 yıl il Başkanlığı yapmış biri İl Genel meclis üyelerinden tut ilçe başkanlarına kadar kadrosunu bizzat kendisi kurdu. Hem de dönemin milletvekili Mehmet Ersoy’un birileri tarafından uyarılmasına rağmen bu işi becerebildi. Yani hiçte yabana atılacak biri değil. Eğer bugün 2.sıraya konulmuş ise o da onun birden bire ne oldum gibi bir atmosfer içine düşmesinden kaynaklandı. Ersoy’un yaşadığı duruma düştü (!) Onun için geçen gün facebook sayfasından “ Etme bulma dünyası “diye yazarak Cengiz Tokmak’a bir anlamlı mesaj salladı idi. Anlayacağınız Sinop AK parti de vaziyet kurtlar sofrası!

Şöyle toparlamaya çalışalım…

Eğer Nazım Maviş kendine hala bir ekip gerçekten kuramamış ise ki ben öyle görüyorum fotoğraflardan… Birlikte hareket ettiği bir kişi var hiç yanından ayrılmayan o da Boyabat Belediye başkanı Şefik Çakıcı. Niye ayrılmıyor? Sebebini yukarıda belirtmiştim. Diğer AK partili Belediye Başkanlarından Durağan Belediye Başkanı da Nazım’ın yanında görülüyor ki o da kendini sağlama alsın.

Diyelim ki 1 Kasım günü Nazım Maviş seçildi, Cengiz Tokmak seçilemedi. Eğer Maviş bu tarihi fırsatı kendi lehine bir iki ay içerisinde çevirmez ise Mehmet Ersoy gibi bir hüsran da onu bekliyor olacaktır.

Her hali ile şuan aslında güç hala Cengiz Tokmak’ın elinde ama o da 2.sıraya düşürülmenin verdiği sersemlikle ve yanındakilerin gazı ile yanlış üzerine yanlış yapıyor!Oysa biraz sabır ile az akıllı olsa o elindeki güç hiç yitirilmeyecektir. Ama ben son günlerde o mantığı taşıdığını göremiyorum onda.

Neyse analiz mi burada keselim şimdilik…

Bakalım Nazım Sinop’a gerçekten lazım mı imiş yoksa içi boş bir kova mı imiş zaman içersinde göreceğiz.Benim tavsiyem kendi ekibini oluşturmasıdır. Şuan herkesi kendinden sanıyor!Oysa toprağına kazma vuranlar hemen yanı başındalar!

Ne diyeyim ki

İyi bir kişiye benziyor…İnşallah beni de, seçmeni de, kendine güvenen partilileri de yanıltmaz…Sinop’un temiz siyasetçilere, ahlaklı ve dürüst politikacılara acilen ihtiyacı var.Nazım ile Barış bel ki de bu şehrin son şansları! Eğer onlar da beceriksiz çıkarlar ise bu Sinop’un yandığının resmidir!

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: evet 06 10 2015 05:03
analizciye tüm fikirlerine yürekten katılıyorum şefik başkan gibi bir değerin peşine takılsın ve hiç ayrılmasın çalışmaları kıvrak zekasıyla boyabat için yaptığı çalışmalar ortada bir başkanla çalışsın sözünden çıkmasınki chp olası bir seçimde 2.milletvekilinide garantilesin akpyi sinoptan tamamen silsin analizci sen kimin adamısın dostmu düşmanmı anlamadım

3. Yorum: analizci 05 10 2015 22:21
valla nazım bey sinopta rahat hareket etmek istiyorsa başım ağrımasın diyorsa sinopun işini tamammen şefik başkana bırakmaldır.yok 2-3 kişinin egosunu tatmin etmek için şefik başkana yanlış yaparsa ceremesinide kendisi çeker.çünki şu bir gerçektirki sinopun siyasetini şefik başkan biliyor.daha doğrusu bu işi biliyor.velhasıl şefik başkansız olmaz bu iş.

2. Yorum: acaba 05 10 2015 20:54
sayin maviş başarılı olmak istiyorsa şefik bey ve etrafındaki kişileri kendinden uzak tutmak zorunda çünkü bence şefik bey su an siyasete eksi puan yazdırır. ayrıca nazım beyde danışmanlarıni iyi ayarlamak zorunda toplumu iyi analiz edecek her kesimden kimsenin benimseyecegi aklı başında kimseler olmalı. yoksa onunda işi zor

1. Yorum: birdost 05 10 2015 19:39
bunlardan kurt olmaz bir kere bunlardan olsa olsa çakallar ve tilkiler olur .kurt kendi hakkını kendisi yaratır bunu bil mete bey.bir sözüm daha var akp lilere yiyin efendiler yiyin aksırıncaya kadar tıksırıncaya kadar yiyin ama ben size hakkımı helal etmiyorum özellikler maviş beye.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

94353


Tasarım:DtGaNi