Yayın Tarihi:09 10 2015 22:20(1091)

Sinop Kamu Hastaneleri Birliği listede 60. sırada

Hastane birliklerine verilen karne sıralaması açıklandı. 89 Kamu Hastaneleri Birliği'nin yer aldığı listede yapılan değerlendirme sonucu Sinop Kamu Hastaneleri Birliği 60. Sırada kendine yer buldu.

Listenin başından İsparta yer alırken son sırada Kars Kamu Hastaneleri Birliği var. 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de; "Hastaneler; tıbbî ve malî kriterler ile kalite, hasta ve çalışan güvenliği ve eğitim kriterleri çerçevesinde Kurumca belirlenecek usul ve esaslara göre altı aylık veya bir yıllık sürelerle değerlendirmeye tabi tutulur." maddesi yer alıyor.

Bu yaptırımdan yola çıkarak İzleme Ölçme ve Değerlendirme Başkan Yardımcılığına bağlı Verimlilik ve Kalite Yönelimi Daire Başkanlığı; Kamu Hastane Birliklerinin ve yöneticilerinin kaynak kullanımının ve hizmet sunumunun etkinlik ve verimliliğini değerlendirmek üzere "Verimlilik Karnesi" düzenledi. Birlik Değerlendirme Komisyonunun Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge 7. Maddesinin 2. Fıkrasının b ve c bentlerine göre 15 Temmuz. 2015 tarihinde yayımlanan Başlangıç Karnesine yapılan itirazlar değerlendirildi ve Komisyon kararları doğrultusunda tekrar hesaplanan Başlangıç Karnesi Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından yayınlandı. 2015 Birlik Başarı Sıralamasında 89 Kamu Hastaneleri Birliğinin oluşturduğu listede Sinop Kamu Hastaneleri Birliği 60. Sırada yer aldı. Listenin ilk sırasında İsparta Kamu Hastaneleri Birliği yer alırken, Kahramanmaraş 2., Elazığ 3. sırada yer aldı. Samsun Kamu Hastaneleri Birliği listede 8. sırada yer bulurken Kastamonu Kamu Hastaneleri Birliği 68. sırada yer aldı. Listenin son üç sırasında Çankırı, Ağrı ve Kars var.

Haber: Sinop Pusulası

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

32911


Tasarım:DtGaNi