Yayın Tarihi:12 10 2015 01:50(3275)

Mehter'in Üç Hilal'li Sancaklarına Alerjiniz mi var?

2014 yılında güreş alanına yapılan kortej yürüyüşüde Mehteran Takımı'nın önünde kırmızı renkte üç hilalli sancak bulunmuyor, Türk Bayrağı, yeşil renkte üç hilalli sancak ve beyaz sancak bulunuyordu, bu sene ise yeşil renkte üç hilalli sancakta çıkartılarak, sadece Türk Bayrağı ve beyaz sancak vardı. Meraktan soruyoruz, Mehter'in üç hilalli sancaklarına alerjiniz mi var?

Bize atalarımız Osmanlı'dan kalan ve her biri derin anlamlar ifade eden bu üç hilalli sancakları hangi hastalıklı zihniyet kaldırarak yok etmeye çalışır?

Bu konuda yetkililerden açıklama bekliyoruz.

Mehteran Bölüğü'nün Sancaklarının Anlamı

Kırmızı Üç Hilalli Sancak:

Kırmızı zemin üzerine beyaz üç hilalden oluşur. Buradaki kırmızı; Türklüğü, üç hilal ise hükmedilen üç kıtayı (Avrupa, Asya ve Afrika) temsil etmektedir. Yani üç kıta üzerindeki Türklüğün hakimiyetini ifade etmektedir. Mehterin yürüyüşü esnasında Sağ başta bulunur.

Yeşil Üç Hilalli Sancak:

Yeşil zemin üzerine beyaz üç hilalden oluşur. Buradaki yeşil; İslamiyeti, üç hilal ise hükmedilen üç kıtayı (Avrupa, Asya ve Afrika) temsil etmektedir. Yani üç kıta üzerindeki İslamiyetin hakimiyetini ifade etmektedir. Mehterin yürüyüşü esnasında Sol başta bulunur.

Beyaz Sancak:

İstiklal alameti olarak kabul edilir. Osman Gaziye 1284 yılında Selçuklu Sultanı Gıyasüd-din Mesud şah tarafından istiklal alameti olarak gönderilmiştir. Bu Sancak Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'e ait olup Mısır sultanından, Selçukluya geçmiştir. Mehterin yürüyüşü esnasında Kırmızı ve Yeşil sancakların ortasında bulunur.

10 Ekim 2015 Cumartesi günü yapılan ve Mehteran Bölüğü'nde Üç Hilal'li Sancakların olmadığı kortej yürüyüşü

19 Ekim 2014 Pazar günü yapılan ve Mehteran Bölüğü'nde yeşil renkte Üç Hilal'li Sancağın bulunduğu kortej yürüyüşü

Facebook'ta Paylaş
7. Yorum: sinirli 12 10 2015 22:13
can rumuzlu yorumcu, türk bayrağını polemiğe sokmaya çalıştığın için sana bir sürü övgüde bulunuyorum, ileri zekalı can rumuzlu vatandaş adammısın, kadınmısın bilmiyorum, mehteran takımında türk bayrağı olmaz, üç hilalli kırmızı ve yeşil sancak ile beyaz sancak olur, akıllı herif, uyanıklık yapmayın mehteran takımının önüne türk bayrağı koymak bunca sene kimsenin aklına gelmemiş, bir tek sizin gibilerin mi aklına gelmiş hadi oradan

6. Yorum: can 12 10 2015 22:01
sizin türk bayrağına karşı alerjiniz mi var üç hilal yerine türkbayrağı yer almış abartmayın bu kadar hemen kötüleyin

5. Yorum: veli 12 10 2015 06:15
aslında korkunun ecele faydası yok

4. Yorum: çoraklı 12 10 2015 04:16
yazı ve başlık güzel, ancak gurbetteki bir boyabatlı olarak bu yazıyı yazan ve başlığı atan kaedeşime sormak istediğim bir soru var ve bir parantez açıyorum bunu içini nasıl doldurursanız doldurun. tabelasından t.c: ifadesini kaldıran bir belediyeden ne beklersiniz? ve sorunun devamı olan bitiş cümlem'' kılavuzu karga olan....... ''

3. Yorum: haha 12 10 2015 03:58
3 hilali sadece mhp özel birşey zanneten parti başkanı ve partililer yazık sonra osmanlıyla övünürler o zaman fatih sultan mehmetle övünme sayın başkan partililer 3 hilalli bayrağı öptü sevmeyin o zaman

2. Yorum: haha 12 10 2015 03:56
konuyla alakasız ama bu ülkede akp ve aktroller şöyle işler başarı var övgü varsa akp hükümeti sayesinde 301 madenci ölüyorsa 100 küsür asker ölüyorsa suruçta 31 ankarada 100ten fazla kişi ölüyorsa suç hdp mhp ve chp de yada paralel de yazıklar olsun yahu japonyada 1 işçi öldü diye bakan görevinden istifar ediyor yeterr

1. Yorum: alişim 12 10 2015 03:24
sedat pekerin öne çıkarılıp miting yaptırılması olayına fena kafayı taktim. oluk uk kan akacak deyip racon kesmesine ne demeli. akp ye oy istemesi ? bu kadar çaresizler iste. o üç hilale sahip çıkacağız namusumuzdur.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

45327


Tasarım:DtGaNi