Yayın Tarihi:12 10 2015 02:56(2175)

Boyabat Belediyesi Artık Türk Bayrağı Asıyor

Geçtiğimiz günlerde hafta sonları Türk Bayrağı asmadığı için tenkit edilen ve Türk Bayrağı asmaya utanıyormusunuz diye hakkında haber yapılan Boyabat Belediyesi, artık hafta sonları Türk Bayrağı asmaya başladı. Bu duyarlılığı için Boyabat Belediyesi yetkililerine teşekkür ediyoruz.

Konu hakkında 14 Eylül 2015 tarihinde Davut Koçyiğit tarafından yapılan haber

Türk Bayrağı Takmaya Utanıyor musunuz?

7 Temmuz 2015 tarihinde birçok internet haber sitesinde  "Bayraksız Belediye olur mu?" manşetli haber yapılmasına rağmen, "Ben Boyabat Belediye başkanıyken bu belediye’ye Bayrak takılamaz" dercesine ısrarla Türk Bayrağı takmayan ve bayrak takmamakta ısrar eden, Boyabat Belediye Başkanı'na "Basın bir ulusun ortak sesidir" diyerek soruyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti'nde il veya ilçe teşkilatında 5 temel esastan oluşan protokolde 3 sırada "Halkı temsilen" Belediye Başkanı bulunmasına rağmen, bağımsızlığımızın sembolü olan Türk Bayrağı'nın Boyabat halkına ait, Boyabat Belediyesi'nin girişine takılmamasındaki gaye nedir?

 Türk Bayrağı Takmaya Utanıyor musunuz?

Türk Bayrağı takılmadığı için 7 Temmuz 2015 tarihinde yapılan haberden sonra, bugüne kadar  geçen 69-70 günlük süreye rağmen yine ısrarla Türk Bayrağının takılmaması akla şu soruyu getiriyor. Yoksa "Ben Boyabat Belediye başkanıyken, bu belediyeye Türk Bayrağı takılamaz"  tavrınızmı var, bunu mu demek istiyorsunuz?

Boyabat Belediye başkanı olarak, Boyabat Belediyesi'nde halkı temsilen görev yapıyorsunuz… Ve her Türk vatandaşının, Türk Bayrağı'nıni Boyabat Belediyesi'nde dalgalanmasını istemek  en temel hakkıdır.

Yetkililere tekrar hatırlatıyoruz!

"2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu Bayrağın Çekilmesi ve İndirilmesi Madde 3 – Bayrak, kamu kurum ve kuruluşlarıyla yurt dışı temsilciliklerine ve kamu kuruluşlarıyla gerçek ve tüzel kişilerin deniz vasıtalarına çekilir. Yurt içinde ve yurt dışında yetkililerin araçlarına takılır. Bayrak çekilirken ve indirilirken tören yapılır. Bayrak törenlerinin gereken biçimde yapılmasından o mahaldeki yetkili amirler sorumludur.
(Değişik: 14/7/1999 – 4409/1 md.) Kamu kurum ve kuruluşlarında Türk Bayrağı sürekli çekili kalır.
(Değişik : 14/7/1999 – 4409/1 md.) Bayrağın; nerelerde daimi olarak çekilmeyeceği, hangi kapalı yerlere konulacağı, nerelere fon olarak takılacağı veya asılacağı, kamu kurum ve kuruluşlarından başka yerlerde ne zaman ve nasıl çekileceği, Türk Silahlı Kuvvetleri yüzer birliklerinde ve Türk Bandıralı ticaret gemilerinde Bayrak çekme  ve indirme zamanları ile Bayrak çekilirken ve indirilirken yapılacak törene ilişkin hususlar, tüzükte gösterilir."

"Bir milletin bayrağı varlığının ve bağımsızlığının sembolüdür. Bayrak olmadan bağımsızlıktan söz etmek mümkün değildir. Bundandır ki, bayrak yere düşürülmez, atılmaz, yırtılmaz ve yakılmaz. Bayrak çekilirken selam durulur. Çünkü bayrak, insanın şerefidir ve namusudur. Ona önce saygı duymak, sonra saygı duyulmasını sağlamak, haysiyetini ve yüceliğini korumak, kendimizi ve inandığımız değerleri korumak demektir. Ayrıca bayrağımız, uğrunda canlarını seve seve feda eden atalarımızın hatırasını ve kahramanlığını hatırlatır. Milletimizin vatan ve istiklal uğrunda verdiği büyük mücadeleyi dile getirir. Bayrağımızın değeri en güzel şekilde İstiklal Marşı'mızda ifade edilmiştir."

Haber: Davut Koçyiğit - Boyabat Haberleri.net

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: çoraklı 13 10 2015 00:16
neyin teşekkürü? haberi yapan haberci(!) kardeşim. neyin teşekkürü. hangi ülkedeyiz? devlet kurumu kamu kuruluşu değil mi orası. hoş oranın başındaki bunun ne kadar farkında tartışılır da. elifi görse övendire sanan adamdan belediye başkanı yapılırsa sen zahmet edip bayrak kanunun yazıyorsun da anlayacak kim. bunun külfetini çok çeker boyabat'ım. kurumun önünde bayrak direği yok, bir atatürk büstü yok.daha ne söyleyeyim. rizeyi kutsal toprak sanan bir belediye başkancığından ne beklenebilir, ve de üzülerek ve hicap ederek söylüyorum ki bunu seçen hemşehrimden ne beklenir.?

2. Yorum: bayrak 12 10 2015 17:41
bayrak da nasıl büyük bütün binayı kaplamış

1. Yorum: meraklıyım 12 10 2015 06:24
ak partiye sürekli eleştiriyosunuz sebep parti mi tutuyorsunuz


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

78944


Tasarım:DtGaNi