Yayın Tarihi:12 10 2015 23:22(1300)

10 Ekim Katliamı Basın Açıklaması

Ankara’da düzenlenen barış mitinginde peş peşe patlatılan bombalar sonucunda onlarca kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce arkadaşımız yaralanmıştır. Yapılan bu katliam nedeniyle 12 Ekim 2015 Pazartesi günü saat: 12.00'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında KESK Dönem Sözcüsü Metin GÜRBÜZ tarafından okunan basın açıklaması

ÜZGÜNÜZ, ÖFKELİYİZ, YASTAYIZ VE İSYANDAYIZ!

KATLİAMI VE KATİLLERİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ!

10 Ekim’de Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplanmıştık. Saray’ın saltanatı uğruna aylardır dökülen kanlara dur demek, savaşa karşı, barışı savunmak için yollara düştük.

Kamu emekçilerinin, işçilerin, halkların özlemlerini haykırmak, umutlarını yaşatmak için, kandan ve savaştan beslenenlere karşı “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi!” demek için gelmiştik.

Türkiye’nin dört bir yanından, emek, barış vedemokrasi taleplerimizi haykırmak için gelmiş, kadını erkeği, genci yaşlısı, barış türküleriyle birlikte halaya durmuştuk.

Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garı’nın önünde, binlerce polisin gözü önünde patlattılar bombalarını. 128 canımızı aldılar aramızdan. Canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı. Annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik.

İki gündür yüreğimiz yanıyor, içimiz kanıyor. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyan ediyoruz. Bizler patlama sonrasında canlarımızı kurtarmaya çalışırken, polislerini gaz bombaları ile üzerimize salanlar, yüzümüze sırıtarak “güvenlik zafiyeti” yok diyorlar.

Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Ankara’nın orta yerinde göz göre göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin en vahşi saldırısına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz.

Katiller; diktatörlük heveslileri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kaldığı için, ülkeyi kan gölüne çevirip, yaşanan ölümler üzerinden “oy avcılığı” yapanlardır.

Katiller; yarattıkları şiddet, korku ve katliam atmosferinde “tek başına iktidar” olmak için ülkeyi ateşe atıp, kendilerini kurtarmaya çalışanlardır.

Emek, barış ve demokrasi mitingimizi kana bulayanlara ve katliama seyirci kalanlara sesleniyoruz:

Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz!

Bizi korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz: Ne kadar saldırırsanız saldırın,

korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz!

Hepiniz döktüğünüz kanda boğulacaksınız! Kanlı ellerinizle işlediğiniz bütün suçlardan yargılanacak ve hesap vereceksiniz!

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak katliamda kaybettiğimiz arkadaşlarımızı anmak, faşist katliamı protesto etmek için dünden itibaren üç gün yastayız. Bugün ve yarın bütün Türkiye’de Grevdeyiz!

Acımız büyük, yaralarımız derindir!

Katiller ve arkasındaki güçler bulunana kadar bize rahat yok!

Katliamın sorumluları hesap verene kadar susmayacağız, yılmayacağız ve asla affetmeyeceğiz!

Hepimizin başı sağ olsun!

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: eski mhpli yeni akpli 13 10 2015 21:00
1.yorumcu sana helal olsun dogrulari soyledigin icin. bu ulkede barisi hdp'nin istemedigini herkes biliyor neredeyse.. bu bir oyun. sozde baris isteyen hdpliler ve chpliler bu ulkenin asil hainleridir. bu ulkeyi yikmak isteyen hainlerdir. gercekleri gormemezlikten geliyorlar ve turk devletini yikmaya calisiyorlar, o eski 3.dunya ulkesi gibi olmasini istiyorlar. ama olmayacak. savasacaz.

1. Yorum: milat 13 10 2015 16:18
o eylemi ankaranın göbeğinde yapacağınıza gidin kandilin eteklerinde yapın,katil rte diyeceğinize askerimizi polisimizi uykuda,eşinin gözü önünde,arkasından gelip kalleşce sıkıp şehit edenlere,kurban eti dağıtan yasin börünün,annesinin bakkala gönderdiği minik bedenin paramparça eden,evinin pençeresinde dışarıyı seyrederken roketatarla katleden,kaza var diye çağırıp doktor hemşire emekci kardeşlerinizi katleden hain selo ve onun sırtını dayadığı pkk ya diktatör katil diyin yüreğiniz yetiyor ise.rte diktatör olsaydı siz sinopta o meydanda o pankartı biraz zor açardınız.bu halkın yarısının sevdiği bir lidere ve bu lider üzerinden seçmenine yaptığınız hakaretlerin aynısı sizde mevcut hemde fazlasıyla.hdp barajı aşsın diye asıl kandan beslenen sizlersiniz.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

399613


Tasarım:DtGaNi