Yayın Tarihi:13 10 2015 23:48(1031)

Cami ve Namazla Arınma Konferansı Büyük Katılımla Gerçekleşti

Sinop İl Müftülüğümüzün Camiler ve Din Görevlileri haftası dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi Salonunda  hazırlamış olduğu "Cami ve Namazla Arınma" konulu konferansa yoğun katılım sağlandı. Halk Eğitim Konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa Sinop Valisi Dr.Yasemin Özata Çetinkaya, İl Jandarma ve Komutan Yardımcısı Temel Çetinkaya, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof..Dr.Nihat Dalgın, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Sinop Ak Parti Milletvekili Adayı Nazım Maviş, Din görevlilerimiz ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Alaaddin Camii Müezzin Kayyımı Vasıf Aslan’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Sinevizyon gösterisinin ardından İl Müftülüğü Tasavvuf Musiki Korosunun ilahileri dinleyiciler tarafından beğeniyle dinlendi.

İl Müftüsü Sayın Mustafa Erkan açılış konuşmasın da “ Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu yıl ki teması “Cami ve Namazla Arınma “  olarak belirlenmiştir. Çünkü Cenab-ı Hak Kur’an-ı Hakiminde “müminin dirilişi ancak namazla olur. Mümin, günde en az beş defa Rabbinin huzuruna çıkar; O’ndan namaz vasıtasıyla yardım ister (Bakara, 2/153). Cennetin anahtarı (Tirmizî, Tahâret, 1) ve dinin direği olan namaz sayesinde arınır, tazelenir ve güçlenir. Bilir ki, en hayırlı ameli vaktinde kıldığı namazdır (Buhârî, Tevhid, 48); ahirette ilk suali ise namazdan olacaktır (Nesâî, Muhârebe, 2). Bu yüzden o hep şöyle dua eder: “Rabbim! Beni ve neslimi namaz kılanlardan eyle. Rabbimiz! Duamı kabul buyur.” (İbrahim, 14/40)bu nedenledir ki tüm Müslümanların üzerlerine farz olan namaz ibadetlerini cemaatle yerine getirmeleri gerektiğini belirterek camilerimize gidelim ve namazla arınalım “dedi.

Konuşmacı olarak katılan, İletişim Uzmanı Araştırmacı Yazar Fatih Akbabakonuşmasında “İbadetlerin aile içerisinde münferiden değil aile bireyleri ile birlikte yerine getirebilmek için aile arasında iletişim kurmaları gerektiğini bununda bir çok olmazsa olmazlarını olduğunu bunlardan bazılarının ise Dürüstlük,sadakat,sabır ve sorumluluk ile mümkün olduğunu belirterek aile içerisinde iletişimin koptuğu zaman kişilerin birbirlerine olan saygı ve sevginin biteceğini bunların bittiği yerde de Cenab-ı Hakkın insanlara bahşetmiş olduğu nimetlere nankörlük yapmasının kaçınılmaz olduğu hususlarına değindi. “

Sinop Valisi Dr.Yasemin Özata Çetinkaya’nın Konuşmacı Fatih Akbaba’ya Sinop iline özgü kotra takdimiyle program sona erdi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

376462


Tasarım:DtGaNi