Yayın Tarihi:15 10 2015 18:21(1348)

Çocukların Diş Sağlığı Korunuyor

Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Çalışmaları kapsamında yürütülen program dahilinde Birliğimize bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hekimlerimi Dt. Kübra Özgür, Sinop merkezde bulunun İlköğretim öğrencilerine yönelik Flor Uygulamasına devam ediyor.

Dt. Kübra Özgür, yaptığı açıklamada, Sinop?ta 7-11 yaş grubundaki çocuklara yaptıkları diş taramasında, çocukların bir kısmının dişlerinde çürük olduğunu tespit ettiklerini ve diş çürüklerine karşı ne tür önlemler almaları gerektiğini dile getirdi.

Bu oranın ileri ki yaşlara göre arttığını vurgulayan Kübra Özgür, Aile farkındalığının, çocukların diş çürüğü oranın da önemli sebeplerden biri olduğunu ifade etti.

Diş çürüğünün önlenmesi hakkında bilgiler veren Kübra Özgür şunları dile getirdi;

?Sabah kahvaltısından sonra ve akşam yatmadan önce dişlerin fırçalanması ve her gün diş ipliğinin düzenli kullanılması en etkili yoldur. Yiyecek artıkları en çok dişlerin çiğneme yüzeylerindeki girintilerde ve dişlerin birbirine değdiği ara yüzeylerde biriktiği için, diş fırçaları küçük başlı seçilmelidir. Dişlerin iç yüzeyleri, dış yüzeyleri, çiğneyici yüzeyleri ve dilin üstü fırçalanmalı ve ara yüzeylerde diş ipi kullanılmalıdır. Fırçalar, orta derecede sert ya da yumuşak kıllı olmalı ve belirli aralıklarda değiştirilmelidirler. Fırça kıllarının aşınmamış olması ve bakteri taşımayacak bir şekilde muhafaza edilmesi gerekmektedir. Asla başkasının diş fırçası kullanılmamalıdır. Diş fırçalama sırasında florürlü bir diş macunu kullanılarak, florürün diş çürüğünü önlemedeki rolünden yararlanılmalıdır. Florürlü macunlara yardımcı olarak aynı zamanda ağız kokusunu gidererek ferahlık ve temizlik hissi veren florürlü gargaralar da kullanılabilir. Şekerli yiyecekleri ana öğünlerde tüketmeye çalışmak ve yemek aralarında bir şey yememeye gayret etmek de diğer bir önlemdir.Diş hekimine muntazam aralıklarla başvurmak bir çürüğü önlemek ya da erken yakalamada en iyi yoldur. Ayrıca sıcak ve soğuğa duyarlı dişler ya da ağrılı dişlerde veya tebeşirimsi renkte olan başlangıç çürükleri, kahverengi renklemeler ve oyuklar gibi durumlarda vakit geçirilmeden hekime başvurulması tedavinin şeklini değiştirecek ve zorluğunu azaltacaktır.?

Dt. Kübra Özgür yaptığı bu açıklamaların arkasından öğrencilerimizi ve annelerimizi ağız diş sağlığı konusunda daha dikkatli olmalarını ve diş kontrollerinin aksatılmaması gerektiğini belirtti.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

106663


Tasarım:DtGaNi