Yayın Tarihi:16 10 2015 05:09(1207)

Sinop'lu STK’ların Ankara Buluşması

Ankara Sinop İl ve İlçeleri Derneği ASİLDER Genel Başkanı Kenan GÜLLÜ’nün misafirleri İstanbul’da ve Kocaeli’nde bulunan Sinop’lu STK’lardı.

Güllü misafirlerine hitaben: “ 18 Mart’ta kurulduk, 19Mart’tan itibaren yol almaya başladık. Hepimiz belli bir meslek konusundauzmanlaşmış insanlarız. Bilgi çağında olmamız yeniliklerden haberdar olmamızyolunda aktif rol oynamaktadır. Küçük toplulukların başarıları, küreselbaşarılara kadar uzanan bir yoldur. “ STK’larırk, din, mezhep, inanç, meşrep gibi farklılıkları zenginlik kabul edip saygıgöstermeyi bilen bir kafa yapısı içerisinde olmalıdır.”

“Bütün bunlardan daha önemlisi iş, yenilikçi, ekonomi,sosyal yardımlaşma ve dayanışma gibi birçok konularda günün koşullarına uyumsağlayan ve büyüyen ve kendini yenileyen kurumsal kuruluşlar olma gayretinisürdüreceklerdir.” dedi.

SİNDEF Kurucu Başkanı Ramazan Ulu “ İstanbul STK’larınıngeçmiş yıllara göre daha iyiye gittiğini, daha sevecen, daha hizmetkar, dahaaşikar ve insanların birbirlerine kenetlendiğini bugünkü masadaki kalabalıkanlatıyor” dedi. Sinop, İstanbul ve Ankara’da yaşayan, Sinop kimliği taşıyanhemşehriler olarak din, ırk, mezhep, insan ayrımı yapmaksızın kardeşçeyaşanacak bir Türkiye istiyoruz, masamızda bulunan bir arkadaşımız doğu kökenliolup Sinop sevdalısıdır.” dedi.

KOSİDEF Genel Başkanı Bahattin Demircan ise “ Doğduğumuz yerlerden çıkıp, doyduğumuzyerlere tam entegrasyon vizyonu ile yola çıktık.” dedi. Daha sonra TUSİDEF,DUDEF Genel başkanları sırayla şunları söylediler:

“İstanbul, Ankara veSinop’lu STK’ların omuz omuza çalışmaya hazır oluşları sebebiyleİstanbul-Sinop Günleri Feshane Etkinliğine geçen yıl 55 Ulusal Kanalda Dibektaşı,Hızar Biçme

“İstanbul’da federasyon, işadamı, dernekler, Sinop EğitimVakfı ile beraber hareket etmekteyiz. Tüm yurt genelinde Sinop’lu STK’larolarak Sinop için güzel işlerde omuz omuza olmaya hazırız.”

“Köy Derneklerinin verdiği hazzı Sinop’lu dernekleriçerisinde bulamadıklarını, toprağımıza olan bağlılığımız bizi Sinop’tankoparamadı, dernekçilik mutlaka kurumsal olmalıdır.” Ayrıca;

Ortak değerler ve güç oluşturma Sinop’luların kültür,ekonomisi ve sosyal faaliyetleri adına 2006 yılından bugüne kadar dernekfaaliyetlerinin büyüyerek anlam kazandığını da ifade ettiler.

Kendilerini ağırlayan Başkan ve üyelerine, hemşehrilerineteşekkür ettiler. En kısa zamanda GenelBaşkan Kenan Güllü ve ekibini İstanbul’da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarınısöylediler.

Aysun ÖZCAN-ANKARA

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

54877


Tasarım:DtGaNi