Yayın Tarihi:20 10 2015 01:13(2525)

Yaşanan ayı saldırıları vatandaşları tedirgin ediyor

Türkeli ilçesine bağlı Hamamlı Köyü'nde ikamet eden üç çocuk babası 39 yaşındaki Mehmet Özcan, ilçe merkezine yaklaşık iki kilometre uzaklıktaki arsasında otlattığı iki büyükbaş hayvanına ayı saldırdığını, yaşanan bu olayın ilk olmadığını söyledi.

Türkeli ilçesinde özel bir şirkette çalışan ve ek iş olarak hayvancılık yaparak geçimini sürdüren 3 çocuk babası 39 yaşındaki Mehmet Özcan, Hamamlı Köyü'ndeki ahırda önceki gün kendisine ait arsasına bıraktığı beş büyükbaş hayvandan ikisine ayı saldırdığını ve birinin telef olduğunu söyledi. Mehmet Özcan, büyükbaş hayvanlarını, kendisine ait arsasına bırakmasının ardından akşam saatlerinde almaya geldiğinde beş hayvandan ikisini bulamadığını söyledi.

Hayvanını aramaya çıktığında ayı saldırısından dolayı birinin gözünü ve boynunu parçaladığını, diğerinin ise telef edildiğini kaydeden Özcan, "Devletimiz bize ayıları vurmayı yasaklıyor, ayı vurmayın diyor. Ayıları vurmuyoruz ancak artık şehire kadar indi, ilçe merkezine iki kilometre uzaklıktaki yerde bile hayvancılık yapamayacak mıyız? Güpegündüz ayılar evlerimizin önünden hayvanlarımızı alıyor, meralarımızdan hayvanlarımızı alıyor."

Çevre köylerde de ayı saldırısının meydana geldiğini belirten Mehmet Özcan, "Bu olaylar bizim komşu köylerimizdeki arkadaşlarımızın da başına gelmiş. Tabi insan kendi başına gelmeyince birşeyden haberi olmuyor. Bir çok çevre köylerdeki arkadaşımız bu olaydan dolayı mağdur."

Yetkililer, yaşanan olayın ardından 'Hayvanlarınıza sahip çıkın' dediklerini ifade eden Özcan, "Ayı gelip, hayvanlarımızı bizim kapımızın önünden, meramızdan alıp, parçalıyor. Biz daha nasıl sahip çıkalım. Ayı geliyor, meradaki hayvanı parçalıyor, sonra yetkililer gelip hayvanınıza sahip çıkın diyor. Bizim zaten 3-5 hayvanımız var. Şimdi geldi, iki hayvanımıza saldırdı, bir senede kazandığımız kar olduğu gibi gitti.

Devletimiz bir an önce bu konuya çare bulmasını istiyoruz, koruma altına aldıkları hayvanlarına mı sahip çıkacaklar, yada izin verilirse biz mi etkisiz hale getireceğiz. Yetkililerimizden bu mağduriyetimizi gidermesini istiyoruz"

Haber: Türkelihaber.com

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: dedeoğlu adnan 21 10 2015 20:09
kesin o ayıyı akparti göndermiştir ahmet cömert öyle diyo


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

67160


Tasarım:DtGaNi