Yayın Tarihi:21 10 2015 22:37(1552)

Sinop Üniversitesi'nde Dünya İstatistik Günü Kutlandı

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda, 20 Ekim Dünya İstatistik Günü kapsamında “Daha İyi Veri Daha İyi Yaşam” konulu panel gerçekleştirildi.

SinopÜniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Panele Sinop Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alper Sinan, Kastamonu TÜİK Bölge Müdürlüğü’nden Hale Yılmaz, Sinop Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü’nden Ercan Karabacakoğlu ve Sinop Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nden Murat Gümüşsoy konuşmacı olarak katıldı.

Panelde; istatistik biliminin önemi, tarihsel gelişimi, veri elde etme yöntemleri ve süreçleri hakkında bilgiler verdikten sonra, Türkiye İstatistik Kurumu’nun çalışma sistemi, ilimiz ile ilgili iş gücü verileri, iş alanlarının dağılımı ve ilimizin sosyal güvenlik sistemi ile ilgili detaylı veriler katılımcılarla paylaşıldı.

Panel sonunda konuşmacılara Sinop Vali Yardımcısı Hüseyin Sayın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Sezgin ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kamil Demirci plaket takdiminde bulundular.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

67670


Tasarım:DtGaNi