Yayın Tarihi:22 10 2015 18:06(1830)

Ne iş Hacı ?

Hala AK Parti Türkeli ilçe teşkilatı yönetiminde bulunan ve daha önce de AK parti Sinop il genel meclis başkanlığı görevi yapan, Türkeli Esnaf kefalet ve kredi kooperatifi Başkanı Necati Kalafat’ın yıllardır Türkeli esnafına adeta kan kusturduğu ortaya çıktı!

Şöyle ki

İlçe esnafına kredi imkânı sağlayan kooperatifin başkanlığını yapan Necati Kalafat,esnafa verdiği kredi karşılığında ÇEK veya SENET ile “ HİZMET KARŞILIĞI” adı altında kendine haksız kazanç sağlamış.

DÜĞÜN SALONUNUN GELİRİ KAYIT ALTINA ALINDI MI?

Esnafların iddiasına göre Kooperatife ait Düğün salonunu kiraya veren Kalafat, bunun karşılığında      ise hiç kimseye düğün salonunu kiraladığına dair fatura veya makbuz vermedi.Yılın en az 2 ayında hemen hemen her gece düğün olduğunu ve salon kirasının 2 bin TL olduğunu belirten esnaflar “ İşte gerisini siz hesap edin. Yıllardır bunu böyle devam ettiriyor. Kime fatura kesmiş veya makbuz vermiş mi? Ayrıca yine kooperatife ait hamamı çalıştırıyor buranın kazancını ne yapmış? “diyerek, Necati Kalafat’ın kooperatif üzerinden haksız bir şekilde yasal olmayan yollarla büyük bir servet elde ettiğini ileri sürdüler.Genel yayın Yönetmenimiz Mete ÇAĞDAŞ’a çektikleri sıkıntıyı ve nasıl oyuna getirildiklerini anlatan Türkeli Esnafları şunları söyledi. “ Yıllardır esnafa çektirmediği zulüm kalmamıştır. Bir değirmenci iken daha sonra sanayi de çay dost satıyordu. Kooperatif başkanı olduğundan sonra iyice zenginleşti. Bugün altına 290 milyarlık sıfır Volvo marka jeep çekti. Yine kızına 60 milyarlık sıfır araba aldı. Kendine bağ evi yaptı. Duyduğumuza göre de Samsun Ankara İstanbul gibi ileler de daireleri varmış. Savcılığın Kalafata ait mal varlığının araştırmasını istiyoruz”diyerekten, Türkeli Cumhuriyet savcılığına giderek birer dilekçe ile Necati Kalafat hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirttiler. Kalafat’ın kooperatifi kendi tabulu malı imiş gibi kullandığını belirten Esnaflar “ Yanında kızını ve yeğenini çalıştırıyor yönetiminde akrabasını bulunduruyor. Yani kooperatifi iyice benimsemiş biri… 20 yıldan beri de kooperatif başkanı olduğunu hesaplar isek neler kazanabileceğini artık tahmin bile edebilmekte zorlanıyoruz “dediler.

KREDİ ÖDENEĞİMİ GÜNÜNDEN ÖNCE KREDİ KARTIMDAN TAHSİL ETTİ

Esnaflardan Hayri GÜRLEYEN Genel yayın yönetmenimiz Mete ÇAĞDAŞ’a yaşadıklarını şöyle anlattı.“ Ben 20.05.2014 tarihinde kooperatiften 150 bin TL kredi çektim. Kredi çekerken 2 adet dükkânımı rehin olarak verdim. Krediyi 150 bin TL çekmeme rağmen hesabıma 139.850 TL para geçti.Ayrıca bunların dışında Başkan Necati Kalafat’a kooperatif komisyonu adı altında 2 adet 4.500 TL’lik toplamda 9 bin TL eden, 30.12.2014 ve 30.12.2015 tarihli 2939113 ile 2939114 numaralı Halk bankasına ait hamiline çekleri elden teslim ettim.Ve Necati Kalafat 20.12.2014 Tarihli 4.500 TL’lik çekimi tahsil gününden 1 hafta önce kredi kartım ile ödettirdi ve çekimi bana geri verdi.Ve yine kredi karşılığı benden rehin aldığı 2 adet dükkanımın sigorta yapılması gerektiğini belirterek,bunu da kendine ait ve kooperatif içersinde hizmet gören acentesine yaptırdı.

NAMAZ KILAYIM DA SENİN KREDİN HAYIRLI ÇIKSIN

Mağdur esnaflardan biri olan Turgay ÇELİK’in Mete ÇAĞDAŞ’a anlattığı olay ise tam bir fıkra gibiydi!ÇELİK, yaşadığı o anı şöyle dile getirdi.“ Necati Kalafat Hacca gitti ve hacı oldu.Ben kendisini Hacı olarak bilir onun için sözüne güvenirdim.O gün kredi için başvuru yapmaya gittiğimde bana aynen şunu söyledi “ Turgay şurada iki rekat namaz kılayım da senin kredi hayırlı çıksın

Anlaşılan o ki Kooperatif başkanı Necati Kalafat,hacı kisvesine bürünerek esnafın güvenini kazanma yoluna gidiyor.Hala ilçede AK partinin yöneticisi durumunda olan Kalafat’ın yıllardır kooperatifin sırtından kendine yasal olmayan yollardan çok yüklü miktarda para ve mülk edindiği belirtiliyor.

ÇEKİ ELDEN TAHSİL ETTİ.

Kalafat zedelerden biri de Naciye YALÇIN isimli esnaf…Kooperatiften 50 bin TL kredi çektiğini ama hesabına 40.285 TL para girdiğini belirten Naciye YALÇIN “ Çektiğim krediden fazla kesinti olunca ödemelerde zorluk çektim.Bunun için daha sonra yine bu kez 60 bin TL kredi çekmek zorunda kaldım.Kesintilerin neden bu kadar fazla olduğunu Necati Kalafat’a sorduğumda bunun bana yasal zorunluluk olduğunu belirtti.Bu sefer çektiğim 60 bin Tl olan kredi hesabıma yine kesintili olarak ve 53.700 TL olarak yatırıldı.Kalafat benden 8 bin 250 TL’lik çek aldı.O an çok ihtiyacım olduğundan dolayı Halil A.’dan aldığım biri 4 Bin diğeri 4.250 TL olmak üzere iki adet çekimi Necati Kalafat’a teslim ettim.Çeklerin ödeme günü geldiğinde ise bunu elden tahsil etti.Ödemeyi de Halil A.bizzat yaptı ve çeklerimi geri aldı” dedi.

ASLINDA MAĞDUR ÇOK

Başkan Necati Kalafat’ın bu haksız kazancını tesadüf sonucu ve araştırma neticesinde ortaya çıkartarak savcılığa ilk şikayet başvurusunu yapan Resul TAŞDELEN, “Benden de çektiğim krediden diğer esnaf arkadaşlarıma yaptığı gibi fazla kesinti yaptı. Bu benim dikkatimi çekti araştırdım ve bunun yasal olmadığını ortaya çıkarttım.Kendisine bunu söylediğimde ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı söyleyince panik yaptı.Ve ben savcılıkta iken hesabıma benden yaptığı kesintiyi geri iade etti.Hatta telefon ile arayarak Türkelinin küçük bir ilçe olduğunu ve birbirimize yine işimizin düşeceğinibu olayı kimseye duyurmamam gerektiğinibelirtti.Ama ben vazgeçmedim ve olayın üzerine gittim.Olayı duyan 20 ye yakın esnaf arkadaşım da savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.Aslında mağdur çokta fakat ortaya çıkmaya çekiniyorlar.Çünkü Kalafat AK partinin ilçe yönetiminde ( siyasi gücünü kullanır İşi yırtar paçayı kurtarırı ne olursa bize olur yine onu eline düşeriz )diye korkudan ve mecburen gidip şikayetçi olamıyorlar.”dedi.

SAVCI GEÇ KALDI

Olayın peşini bırakmamakta kararlı olan Resul TAŞDELEN, “ Ben savcıya şikayet dilekçemi verirken derhal kooperatif defterlerine el konulmasını, Kalafat’ın evraklar üzerinde oynama yapabileceğini de belirtmiştim. Fakat 2 hafta geçtiği halde adeta Kalafat’a zaman tanır gibi hiçbir girişimde bulunmadılar. Başkan Necati Kalafat o gün ki şikayetimden sonra gece yarılarına kadar günlerdir kooperatiften çıkmadı. Karar defteri ve diğer evraklar üzerinde düzeltmeler yaptığını tahmin ediyoruz.Çünkü elimde bu konuyla ilgili şüpheli bulgular var.”diyerekten,Başkan Kalafat’ın kendisini aklamak için her türlü oyun içersine girebileceğini belirtti.

VE KOOPERATİFE GEÇİKMELİ BASKIN

Yaşananları ilk kez kamuoyu gündemine taşıyan HALKSESİ.COM dün bugün yayınladığımız bu haberin reklam anonsunu geçtiği saatlerde savcılık kooperatif için bir girişimde bulunmamıştı.Ama dün gece bizim anonsumuz sonrası polis savcılık emri ile kooperatifi bastı ve tüm envanterine el koydu.Yaklaşık 16 gün sonra HALKSESİ.COM’un haberinin ardından kooperatife yapılan baskın şikayetçi esnafları sevindirdi ama içlerindeki şüpheyi gidermedi.

Kalafat’ın 16 Günde kooperatif envanterleri üzerinde kendini temize çıkartacak oynamaları yapabileceğini ileri süren esnaflar “ Baskın için çok geç kalınıldı.Ama bizim elimizde belgeler var.Onları savcılığa teslim edeceğiz.Adalete güveniyoruz.Geçte olsa adaletin tecelli edeceğini ve Başkan Necati Kalafat’ın hak edeceği cezaya çarptırılacağına inancımız sonsuz.dediler.

AK PARTİ NEDEN SESSİZ KALIYOR?

Kooperatif başkanı Necati Kalafat’ın ilçede kooperatif başkanlığı dışında siyasi kimliği de ayrı bir tartışma konusu yapılıyor.

“ Kalafat AK parti eski Sinop il genel meclis başkanı ve hala AK parti Türkeli ilçe yönetiminde teşkilat başkanı olarak görev yapmaktadır.”diyen mağdur esnaflar “ Biz buradan sesleniyoruz siz gazetenizden yazıyorsunuz ama AK partinin ne il Başkanından ne de Milletvekilinden ve de Türkeli ilçe başkanından hiç ses çıkmıyor.Bu nasıl bir şey bu adam bizim yıllardır kanımızı emdi.Savcılık olaya el koydu bir sürü şikayetçi var ama AK parti’den çıt çıkmıyor.Bunu biz “sahipleniyorlar” anlamında mı düşünmeliyiz? “dediler.

Haber: Halksesi.com

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: gönlübol 24 10 2015 19:26
bir boyabatlı olarak necati kalafatı tanırım ve bu yazılanlara inanmıyorum madem madem necati kalafat çalıp çırpıyor diyorsunuz adam 20 yıldır başkanlık yapıyor seçen sizlersiniz yolsuzluk yapıyorduda niye seçtiniz adamı karalamayın durust olun

1. Yorum: işte 22 10 2015 22:08
herkez konuşur akp yandaşları yapar


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

36828


Tasarım:DtGaNi