Yayın Tarihi:22 10 2015 18:17(806)

Vali Çetinkaya Kan Bağışında Bulundu

Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı işbirliğinde Avrupa Birliği finansmanı ile başlatılan “Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı için Teknik Destek Projesi” kapsamında kan bağışında bulundu ve konu hakkında kısa bir konuşma yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Gökhan Telatar ve Sağlık Müdürlüğü ilgili birim müdürleri ve Kızılay Samsun Bölge ve Kızılay Sinop Şube yetkilileri de etkinliğe katılım gösterdiler.

Vali Çetinkaya ”İki yıl boyunca Kızılay Genel Merkezi’nin Bölge Müdürlükleri, Milli Eğitim Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımızın taşra teşkilatları aracılığıyla yürütmekte olduğu çalışmanın artık son ayağına gelmiş durumlar. Bu iki yıllık çalışmaları için kendilerini tebrik ediyorum umarım ülkemiz ilerde bu çalışmaların meyvesini daha iyi alacaktır. Bahsedildiği gibi ilkokul, ortaokul, lise düzeyinde dört ayrı okulda Geleceğin Bağışçıları olarak öğrencilere eğitim verildi, kan bağışı ile ilgili bilinçlendirildiler ama asıl önemlisi şu anda öğrenciler aracılığı ile velilere ulaşılarak velilerden kan bağışı alınmasıydı. Bugün ben bu okullarda iki öğrencisi bulunan bir veli olarak bulunuyorum diyebilirim. Çünkü benim kızlarımda bir haftadır yapılmakta olan bu çalışmadan haberdarlar ve evde bizlere iletiyorlar. Bir Vali olarak değil iki öğrencisi bulunan bir Veli olarak bizde bu kampanyaya destek vermek için buradayız. Ben daha öncede böyle kampanyalar kapsamında birkaç kez kan vermiştim. Ancak bu işin en güzel yanı bunu düzenli hale getirmek. Umarım bu tür bilinçlendirme faaliyetlerinin kan bağışını düzenli hale getirme konusunda katkısı olur.

Öğrencilerimizin bu yaşta bu konuda bilinçlendirilmesi ile bu konuda çok getirisi olacak bir projeye imza atmış oluyorsunuz. Bu anlamda çok beklentisi olan bir proje ama şu anda da gördüğüm kadarıyla katılım gayet güzel. Kan Bağışı aracında olan dört tane koltuk hiç boş kalmadı. Bağışçılarımızın ilgisi oldukça güzel. Bende Sinop’lu hemşehrilerimize, bu anlamda hem Kızılay’a hem Ülkemize verdikleri destek dolayısıyla teşekkür ediyorum. Sizlere teşekkür ediyorum çünkü Kızılay’ın burada iki tane sabit şubesi var. Oralarda da kan alımları yapılıyor ama bu tür kampanyaların bu işi alışkanlık haline getirme konusunda çok önemli katkıları oluyor. Bu tür kampanyaları ilimize yönelik yaptığınızda biz de idare olarak elimizden geleni yaparız. Hem ilimize hem ülkemize bu kampanyanın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Haber: Boyabat Haberleri.net

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

40498


Tasarım:DtGaNi