Yayın Tarihi:22 10 2015 22:41(1197)

CHP’li Barış Karadeniz: Emeklilerimize Hayal Satmıyoruz!

CHP Sinop Milletvekili ve Milletvekili Adayı Barış Karadeniz, emeklilerle ilgili projelerinin sadece Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye verilmesi ile sınırlı kalmadığını söyledi. Karadeniz, “Bizim emeklilerle ve emekliliği bekleyenlerle ilgili projelerimiz daha kapsamlı. Kimileri gibi emeklilerimize hayal satmıyoruz. Gerçekleri ve gerçekleştirebileceklerimizi söz veriyoruz. Emekli aylığı değil yaşam aylığı sözünü veriyoruz” dedi.

Barış Karadeniz, Sinop’ta yoğun seçim çalışmalarını sürdürüyor. Emekli yurttaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Karadeniz, CHP iktidarında emekli olanlar ve emekliliği bekleyenler için gerçekleştirecekleri yasal düzenlemeleri anlatıyor. Sinop’ta SGK verilerine göre 48 bin 271 emeklinin bulunduğunu belirten Karadeniz, “Emeklilerimizin hepsinin oyuna talibiz” dedi.

Sosyal devlet ilkesinin gerçekleşmesine hizmet eden en önemli sosyal politika araçlarından birisinin de sosyal güvenlik sistemi olduğunu vurgulayan Karadeniz, sosyal güvenlik hizmetlerinin sosyal devletin asli görevleri arasında yer aldığını ifade etti. Karadeniz, son 13 yılda emeklililer arasında eşitsizliklerin giderek arttığını belirterek, “Her şeyden önce adil bir intibak yasası çıkaracağız. Sosyal güvenlik kurumlarını gerçek anlamda tek çatı altında birleştireceğiz. Taban aylıklarındaki dengesizliği, memur emeklilerini temel alarak gidereceğiz. Katsayı ve gösterge sistemini yeniden düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Emeklilerle ilgili projelerinin sadece Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye verilmesi ile sınırlı olmadığını vurgulayan CHP’li Karadeniz, şöyle konuştu:

-EYT’lerin Hakkını Biz Vereceğiz –

Emeklilik için süresini tamamlayan, primlerini ödeyenler, emeklilik için gereken bütün koşulları yerine getirmiş ancak yasal düzenlemedeki değişiklik nedeniyle toplumumuzda önemli bir kesim emekli olamamıştır. Ayrıca, emekli olmak için yaşı bekleyen ama bu süre zarfında işsiz kalan ve belirli bir yaşın üzerinde oldukları için yeni bir iş bulmakta zorlanan yurttaşlarımız için emeklilik bir hayal olmuştur. Bu yurttaşlarımız sağlık sigortası güvencesinden de yoksundurlar. Emeklilik için yeterli çalışma günü sayısına ulaştığı ve primlerini ödediği halde, yaşının dolmasını bekleyenlerin mağduriyetini gidereceğiz. Bununla ilgili olarak 7 Haziran sonrası yasal düzenleme için yaptığımız ilk çalışmalardan biri bu olmuştu. 1 Kasım’dan sonra iktidarımızda da bu mağduriyetin giderilmesi için çalışacağız. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)’lerin hakkını biz vereceğiz. ”

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

50604


Tasarım:DtGaNi