Yayın Tarihi:22 10 2015 23:36(2948)

Taksimspor 'Kaleci'ye veda etti

Ermeni toplumunun yetiştirdiği önemli sporculardan Sarkis Çalış, 17 Ekim de hayatını kaybetti. 20 Ekim Salı günü Beyoğlu Üç Horan Kilisesi'nde düzenlenen ayinin ardından Balıklı Mezarlığı'na defnedilen Çalış, toplum tarafından iyi bilinmese de önemli bir kariyere imza atmıştı.

1950'de Sinop'ta doğan ve sadece ilkokul birinci sınıfa kadar, Esayan'da eğitim gören Sarkis Çalış, maddi imkansızlıklardan dolayı iş hayatına atıldı. Çalış'ın ileride iyi bir kaleci olarak kendine meslek edineceği futbola merakı 14 yaşında başladı. Kabataş Altınmızrak takımında geçirdiği iki yılın ardından Yenişehir takımına transfer olan ve 1968'e kadar burada oynayan kaleci, 1968-69 sezonunda 3. Lig ekiplerinden Beyoğluspor'a geçerek profesyonelliğe adım attı. 1970'te askere giden Çalış, 1972'de askerden döndü ve 3. Lig'de mücadele eden Konya EreğIispor'a transfer oldu.

Takımını 1. Lig'e taşıdı

76'da bir üst ligdeki Balıkesirspor'un kalesini koruyan sporcu, iki yıl sonra, 1. Lig takımlarından Kırıkkalespor'da forma giydi. Daha sonra 3. Lig'deki İstanbul ekibi Karagümrükspor'a geçti ve takımının önce 2., ardından da 1. Lig'e çıkmasında önemli katkıda bulundu. Daha sonra Taksimspor ve Feriköyspor'da oynayan Çalış, Adana Güvenspor'da hem oyuncu hem de antrenör olarak görev aldıktan sonra 1991 'de Almanya'ya gitti ve orada önce Ahtamar, ardından Turanspor'da hem kalecilik, hem de antrenörlük yaptı. Almanya'dan döndükten sonra kariyerine yalnızca kaleci antrenörü olarak devam eden Sarkis Çalış, 2008 e kadar Taksimspor'da görev aldı.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

43623


Tasarım:DtGaNi