Yayın Tarihi:24 10 2015 00:56(1067)

Muharrem Ayı Dolayısıyla, Alaaddin Camii'nde Cuma Namazı Çıkışı Vatandaşlara Aşure Dağıtıldı

Muharrem ayı kapsamında Alaaddin camisi bahçesinde aşure dağıtımı gerçekleştirdi. AlaaddinCamii görevlileri ve hayırsever bir işadamının katkıları ile Cuma namazı çıkışında vatandaşlara aşure ikram edildi.Aşure ikramından sonra konuşan  İl Müftüsü Mustafa Erkan, tüm vatandaşların Muharrem ayını kutladı. Muharrem ayının önemine değinen Erkan, İslam tarihinde yaşanan birçok önemli olayın bu ayda vuku bulduğunu söyledi. Müftü Erkan; “Mübarek Muharrem ayı içerisindeyiz. Muharrem ayı hicri takvimin ilk ayıdır. Haram olan bir aydır. İslam tarihinde ve peygamberler tarihinde birçok olay bu mübarek ayda vuku bulmuştur. Kerbela hadisesi de yine bu ayda vuku bulan aylardan bir tanesidir. Bu ayda aşure ikramı gibi gelenekselleşen güzel bir adetimiz var.

Aşure hububatın, bakliyatın ve çeşitli meyvelerin bir araya getirilmesi il pişirilen bir tatlı türü. Türk milleti olarak yüzyıllardır bu güzel geleneğimizi sürdürüyoruz ve insanlarımızın birliğine dirliğine vesile olması dualarıyla bu ikramı yapıyoruz. Bu çerçevede bizde İl Müftülüğü olarak Sinop ilimizde ve ilçelerimizde vatandaşlarımıza aşure ikram ediyoruz. Bugünde merkez Alaaddin camisinde ve diğer camilerimizde namaz sonrası vatandaşlarımıza aşure ikramımız var. Aladdin camimizde bugün vatandaşımıza aşure ikram ettik. Sinop’ta insanlarımızın kaynaşması hususu önem arz etmektedir. Bu ikramımızın da bu amaca hizmet edeceğini düşünüyoruz. Benzer faaliyetlerimiz ilerleyen günlerimizde de devam edecek. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını ve aşure gününü kutluyor bu mübarek ayın devletimizin ve milletimizin birliğine vesile olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum” dedi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

123621


Tasarım:DtGaNi