Yayın Tarihi:24 10 2015 18:18(1213)

Üniversiteli gençler Alaaddin Camii'nde buluştu

Üniversiteli gençler Alaaddin Keykubat Camiinde buluştu. Buluşmaya İl Müftüsü MustafaErkan, Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Konukçu, Alaiye Yurt Müdürü Mustafa Çuhadar ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Program İl Müftüsü Mustafa Erkan’ın akşam namazı kıldırmasının akabinde Alaaddin Camii görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahi kasidelerle başladı.

Gençlere hitap eden Din Hizmetleri ve eğitim Şube Müdürü Hüseyin Konukçu “Cami toplayıcı ve birleştirici demektir. Yeryüzündeki bütün camiler insanların toplanarak huzuru bulduğu, beraberliğin hazzını doya doya ibadetle yaşadığı yerlerdir. Camilerin en parlak süsü, zîneti ise gençlerdir. Yüce Allah’ın en güzel surette yarattığı insanın en verimli olduğu dönem gençlik çağıdır. Gençlik çağı, Yüce Allah’ın bizlere bahşettiği en büyük nimetlerden biridir. Bu nedenle kıymeti iyi bilinmelidir. Gençliğin değerinin bilinmesi, her türlü kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, Allah’a karşı olan kulluk görevlerini yerine getirmek, ailesi ve ülkesine karşı sorumlulukları yerine getirmekle mümkün olur. Hem dünya, hem de ahiret mutluluğunu kazanmak isteyen gençler, ömrünün en verimli çağını boş ve faydasız şeylerle heba etmemeli, bu fırsatın bir gün elden gideceğini düşünerek kendisi, ailesi ve milleti için hayırlı ve faydalı şeyler yaparak en iyi şekilde değerlendirmelidir.

Camiler müminleri Allah’ın birliği etrafında toplayan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesini sağlayan ibadet mekânlarıdır. Dil, renk, ırk ve kültür farkı gözetilmeksizin milyonlarca insan, her gün camilere gider ve omuz omuza saf tutar, ibadet eder ve huzur bulurlar. Camiler; İslam tarihi boyunca sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlık için önemli hizmetler görmüş; insanlara barış, huzur ve güven telkin etmiş; asırlarca ilim, bilim ve ilerlemenin mektebi, birlik ve beraberliğin merkezi olmuştur. Gençlerle  birlikte burada buunan kalımcılara ve bu programı düzenleyen görevlimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yatsı Namazını müteakip Alaiye öğrenci yurdu öğrencilerinin aşure ikramı ile program sona erdi.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: 9.köy 24 10 2015 20:40
kütüphane veya laboratuvara gidecek halleri yok ya elbette camiye gidecekler.üniversite külliyesine acilen camii istiyoruz.reis duy sesimizi!!!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

74557


Tasarım:DtGaNi