Yayın Tarihi:26 10 2015 17:57(1496)

'HIRSIZ, KATİL ERDOĞAN' demek ifade özgürlüğü

Sinop 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Soma'yı protesto ederken "Hırsız, katil Erdoğan" sloganı attıkları için 'Cumhurbaşkanına hakaretten' yargılanan altı kişiye 'ifade özgürlüğü' çerçevesinde beraat kararı verdi.

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma katliamını Sinop'ta protesto eden altı kişiye açılan dava sonuçlandı. Mahkeme, 'Hırsız, katil Erdoğan' sloganı attığı için, "Cumhurbaşkanına hakaret" ettiği gerekçesiyle yargılanan 6 kişinin beraatine karar verdi. Aynca mahkeme, 'Hırsız, katil Erdoğan' sloganlanm 'ifade özgürlüğü' kapsamında değerlendirdi.

Sinop 2. Asliye Ceza Mahkemesi kararda, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nden ve Anaya- sa'dan ilgili maddeleri ifade özgürlüğüne dayanak olarak gösterildi. Mahkeme kararda; "Somut davanın kendine has koşulları dikkate alındığında ve devlet başkanına hakaret sebebiyle verilen mahkumiyetin yararını ve başvuran üzerindeki etkisini tarttıktan sonra, kamu yetkililerinin cezalandırma yoluna başvurmalarının hedeflenen amaç ile orantılı olmadığına ve dolayısıyla demokratik bir toplumda gerekli olmadığına karar vermiştir" dedi.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: diktatör erdoğan diyenler ... 26 10 2015 20:03
diktatörce yönetilen ülkede ifade özgürlüğü olması ne kadar garip... sana biri gelecek istediği gibi küfredecek sen bir şey yapamayacaksın ama yine görgüsüz bencil astığım astık kestiğim kestik olacaksın. çok garip ve manidar...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

51837


Tasarım:DtGaNi