Yayın Tarihi:26 10 2015 21:10(1030)

SİYAD Genel Başkanı Arpacı: “Sinop dernekleri tarihine ve kültürüne sahip çıkıyor”

Sinop Tanıtım Platformu Saraydüzü ve Boyabat ilçe dernekleri temsilciliklerinin koordine ettiği Sinop Tanıtım Günleri hazırlık çalışmaları bilgilendirme ve dernekler arası istişare toplantısı Anadolu Yakasında gerçekleştirildi. Her iki toplantıya da Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) ev sahipliği yaptı. Toplantılara dernek başkanlarından ve bazı yönetim kurulu üyelerinden katılım yüksek oldu.

İstanbul Feshane’de bu yıl 12-15 Kasım tarihleri arasında ikincisi gerçekleştirilecek Sinop Tanıtım Günleri hazırlık çalışmalarına Anadolu Yakasında Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) ev sahipliği yaptı. Toplantıya Saraydüzü ve Boyabat ilçeleri köy dernek başkanlarından ve bazı yönetim kurulu üyelerinden katılım yüksek oldu.

Sinop Tanıtım Platformu Başkanı Engin Kırmızıgül ve yardımcıları Keramettin Arpacı ile Nihat Altaş etkinlikle ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

İlk konuşmayı yapan Platform Genel Sekreteri Osman Çakır, etkinliklerle ilgili genel değerlendirmelerde bulunduktan sonra federasyonlarla, derneklerle, platformlarla, vakıfla tanıtım günlerinin ikincisini gerçekleştirmenin heyecanını hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

Dernekler arası istişare toplantısında Sinop Tanıtım Platformu Başkanı Engin Kırmızıgül, dernek başkanlarından etkinlik tarihinin ve programların üyelere SMS yoluyla duyurulmasını, hazırlanan tanıtım etkinliği afişlerinin de başta dernekler olmak üzere çeşitli lokal ve sosyal mekanların ilan panolarına asılmasını istedi. İlçe nüfusuna kayıtlı çeşitli meslek gruplarına dahil hemşerilerimizin tespit edilerek tek tek ulaşılması, iletişim kurulması ve tanıtım günlerine mutlaka davet edilmelerinin önemine değinerek, hazırlık çalışmalarında ve etkinlik günlerinde ilçe belediyeleriyle koordineli çalışılarak tanıtımın güçlendirilmesine vurgu yaptı.

Toplantı sonrasında ev sahibi olarak değerlendirmelerde bulunan SİYAD Genel Başkanı Keramettin Arpacı da şunları söyledi: “SİYAD olarak, Saraydüzü ve Boyabat ilçeleri derneklerinin başkanlarını ağırlamaktan ve önemli gördüğümüz bu istişare toplantılarına ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Derneklerimizin tanıtım etkinliğine olan alakası çok yüksek. Bu ilgi ve alaka bizlerin heyecanını daha da arttırmaktadır. Daha çok çalışmamızı zorunlu kılmaktadır. İlçe dernek temsilcilerimizin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen istişare toplantılarının derneklerimiz arasında bir sinerji oluşturduğunu gözlemliyoruz. Tanıtım günleri bize gösterdi ki, Sinop ilimiz başta olmak üzere ilçelerimiz ve tüm sivil toplum kuruluşlarımız derneğiyle, federasyonuyla, platformuyla hatta vakfıyla tarihine ve kültürüne samimiyetle sahip çıkmaktadır.”

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

66629


Tasarım:DtGaNi