Yayın Tarihi:27 10 2015 17:36(1172)

Sinop İl Müftülüğü Hizmet İçi Eğitim Kurslarına Aralıksız Devam Ediyor

Sinop İl Müftülüğü’nde, din görevlilerinin vaaz yapma becerilerini geliştirmek amacıyla hizmet içi eğitim kursu düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın din görevlilerine yönelik olarak yürüttüğüçalışmalar kapsamında, din hizmetlerinin daha kaliteli ve verimli hale gelmesi, yeni doğan ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte personelinin bilgilerini yenilemek ve vaaz yapma becerilerini geliştirmek amacıyla Sinop İl Müftülüğünde düzenlenen kursa 18 din görevlisi katılıyor.

Kursun ilk gününde, irşad yöntemi olarak vaaz ve hitabetin anlam ve önemi konuların değinen İl Müftüsü Mustafa Erkan şunları söyledi: “İmamlık, vaizlik ve hatiplik Peygamberimizin mesleğidir. Bilen insanın da mutlaka nasihate (vaaza) ihtiyacı vardır. Peygamber Efendimizin ifadesiyle, ‘Din nasihatle kaimdir’ Bizler din görevlisi olmamız hasebiyle dinimizin güzelliklerini, hakikatlerini insanlara sunmada çok daha yetenekli, bilgili, samimi ve ihlâslı olmamız gerekiyor. Her bir din görevlisinin bulunduğu yerde rahatlıkla vaaz-ı nasihat yapabilmesi için Başkanlığımızın yürütmüş olduğu çalışmalar kapsamında din görevlilerinin bilgilerini yenilemek ve vaaz yapma becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen kurs ve seminerler çok isabetli olmuştur. Vaaz ve hitabet ayrı bir sanattır. Özellikle de dini konular üzerinde konuşabilmek, vatandaşı aydınlatabilmek için Kur’an ve Sünnet’e aşina olmak ve yeterli ilmi alt yapıya sahip olmak gerekir. Peygamber Efendimizin, ‘Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz’ Hadis-i Şerifi gereğince bizler ölünceye kadar hem talebeyiz, hem de hocayız” dedi.

Kursa rehber öğretici olarak görevlendirilen İlçe Vaizi Ünal Koca’da, kursların amacının bilgi yüklemek olmadığını, özellikle mesleki konularda metot ve sistem geliştirme amacına yönelik olduğunu ifade ederek, seminerin tam anlamıyla zevk veren bir seminer olacağını belirtti.

İlçe Vaizi Ünal Koca ayrıca, İrşat yönetimi olarak vaaz ve hitabetin önemi, yetişkin din eğitimi, din hizmetleri ve din görevliliğinde temel nitelikler, vaaz hazırlama ve sunma ile ilgili ilke ve yöntemler, vaaz ve sohbetlerde Kur’an-ı Kerim ve Hadis-i Şerif meallerinden, menkıbe ve şiirlerden yararlanma, farklı durum ve olayları gözetme, etkili iletişim ve din hizmetlerinde sorun çözme vb. konularının işleneceği vaaz becerilerini geliştirme kursunun, haftada 4 gün ve günde 5 saat olmak üzere 3 hafta devam edeceğini ifade etti.

HABER: Ahmet Ermiş

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

73096


Tasarım:DtGaNi