Yayın Tarihi:28 10 2015 03:45(873)

CHP’li Karadeniz: AKP Köşeye Sıkıştıkça Muhalif Basına Baskıyı Artırıyor

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İpek Medya Grubu’na Ankara 5’inci Sulh Ceza Hakimliği’nce kayyum atanmasına karar verilmesini eleştirdi. AKP’nin hoşuna gitmeyen tüm gruplara karşı, kimi zaman vergi denetimi, kimi zaman TMSF eli ile kimi zaman da ticaret hukukunun bazı hükümlerinin etkin bir biçimde işletilerek kendisine muhalif olanlara baskı yapmasını, demokrasiye darbe ve halkın haber alma özgürlüğünün de engellenmesi anlamını taşıdığı belirten Karadeniz, “Seçime az bir zaman kala alınan bu karar AKP’nin artık iyice sıkıştığının bir göstergesidir” dedi.

Karadeniz, hukukta kayyumun bağımsız isimlerden oluşması gerektiğini ancak kayyum listesine bakıldığında hükümete yakın gazetelerin eski yöneticileri ile AKP bağlantılı isimlerin yer aldığına dikkat çekti. Karadeniz, “AKP’ye muhalif olanların susturulması gayreti 13 yıldır ilk değil. Giderek dozu artan bu baskı AKP’nin giderek köşeye sıkıştığını gösteriyor. AKP’nin 13 yıllık yönetiminde gazeteler ve gazeteciler tarihte görülmemiş zulüm, baskı ve saldırıyla karşı karşıya kalmış, AKP hükümetinin dayatmaları ile işten çıkarılmış, oto sansüre zorlanmışlardır. 17 Aralık yolsuzluk operasyonunda yüzü kızarmayan AKP hükümetinin hedefi yine muhalif basın olmuştur. Bu evrensel hukukta, demokrasinin gerçek anlamda işletildiği ülkelerde kabul edilemez bir durumdur” diye konuştu.

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: esnaf 28 10 2015 19:17
düşmanımın düşmanı dostumdur misali

1. Yorum: milat 28 10 2015 08:45
hakimmisiniz,mahkememisin
iz sayın vekil.ganadan kaçak yollarla altın getirip,kendi madenlerinden çıkmış gibi göster.yasadışı dinleme,fişleme,devlet sırlarını yabancı istihbarat örgütlerine aktarmalar,vs vs.bunların hesabı sorulmayacakmı.daha düne kadar ergenekon vb davalarda neler diyordunuz,ak parti bu davalardaki yanlışları geçte olsa gördü ve tüm sanıklar beraat etti.cemaat konusunda ak parti sonuna kadar eleştirilir lakin bu gün chp-kaset koplosu yaptıkları mhp-kck operasyonu ile belediye başkanları tutuklanan hdp şimdi koza gurubun önünde destek eylemi yapıyorlar.chp-mhp-hdp millet vekilleri cemaatin kanallarını mesken tutmuşlar,hani bunlar orduya kumpas kuran vatan hainleriydi,şimdi geçte olsa bunlardan hesap sorulması niye sizleri rahatsız ediyor.ak parti dün onlarla şöyleydi edebiyatını bir kenara bırakın neden sizler şimdi cemaatin destekcisi oldunuz,ak parti düşmanlığı yüzündenmi devlet düşmanları ile işbirliğimi yapıyorsunuz


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

201292


Tasarım:DtGaNi