Yayın Tarihi:28 10 2015 23:26(669)

Sinop Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Basın Duyurusu

Bilindiği üzere; 10/09/2014 tarihli ve 6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun 11/09/2014 tarihli ve 29116 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Anılan Kanunun 57 nci maddesi ile 5510 sayılı Kanuna geçici 53 üncü madde eklenmiş olup, sözkonusu maddede; " 60 ıncı maddenin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortası tescili yapılmış olup da gelir testine hiç başvurmayanlardan bu maddenin yayımını takip eden aybaşından itibaren altı ay içerisinde gelir testine başvuran kişilerin genel sağlık sigortası primleri yapılan gelir testi sonucuna göre tescil başlangıç tarihinden itibaren tahakkuk ettirilir " hükmü yer almaktadır.

Bu bağlamda, sözkonusu madde uyarınca ( g ) bendi kapsamındaki sigortalılık statüsünden kaynaklanan ve 2014 yılı NİSAN ayı ve önceki aylara ait genel sağlık prim borcu olan vatandaşlarımıza  borçlarını yapılandırma hakkı verilmiş olup, yapılandırma hakkından yararlanabilmek için en geç 02/11/2015 tarihi mesai bitimine kadar Kurumumuza müracaat etmeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna ve ilgililere duyurulur.

Yaşar YILMAZ
Sosyal Güvenlik İl Müdürü

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

405717


Tasarım:DtGaNi