Yayın Tarihi:30 10 2015 23:06(2020)

Boyabat Yeni Kış Döneminde de Duman ve Zehir Solumaya Devam Edecek mi?

Geçen senede Boyabat'ın üzerinde oluşan duman bulutu ve soluduğumuz zehirli hava ile ilgili yayın yapmıştık, ama etkili olamamıştık.

Bu sene daha sobalar ve kaloriferler yanmadan uyarı görevimizi yapmamız gerekir diye düşünüyoruz.

Boyabat coğrafi konumu gereği etrafı dağlarla çevrili bir yerleşim alanıdır. Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde kışın dumanla kaplanmasının tabii ve kaçınılmaz olduğu bir yerdir.

Bilhassa yeni yetişen bebeklerimiz, okul çağındaki çocuklarımız ve daha az dirençli olan yaşlılarımız için nefes alınan bir Boyabat isteği en makul insan hakkıdır.

Bu durumu sağlamakta şehiri yönetenlerin görevleridir.

Yapılacak iş bellidir. Amerika'nın tekrar keşfi gerekmiyor. Hemşehrilerimizin ve resmi dairelerin gerek sobalarda, gerekse kaloriferlerinde yaktıkları kömür kalitesi, kim sorumlu ise o kurum tarafından denetlenmelidir. Kalorifer bacalarının filtrelenmesinden kimler sorumlu ise görevlerini yapmalıdırlar.

Ayrıca Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın dağıttığı kömürlerde muhakkak teste tabi tutulmalıdır diye düşünüyoruz.

Sağlıkla kalınız.

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: yılmaz 31 10 2015 22:08
hava kirliliğinin tek çözümü doğalgaz değil daha değişik dumansız külsüz çevreye zararı olmayan yakıtlara yönelmeliyiz yakıt maliyetide kömürden 0/0 40 daha ucuz yakıcıyada gerek yok mevcut kullanılan kömür kazanları dönüşüm yapılmaktadır boyabatda dönümşüm yapılan yerler var kullananlar memnun

2. Yorum: yyyy 31 10 2015 16:50
evet devam edecek ne zaman doğal gaz gelirse o zaman temiz hava ya kovuşacagız ama ne zaman belli değil...daha sinop a gelmedi buraya 10 yılda belki gelir daha erken olması çok zor alt yapısı 2 yıl sürer zaten..
zehirlenmeye devam.değil ak parti gök parti gelse değişmez bu düzen..

1. Yorum: devlet 31 10 2015 07:43
dogalgaz'a neden karsi cikti boyabatlilar... dogalgaz gelseydi boyle bir goruntu hicbir zaman olmayacakti. komurculer dogalgazi tehdit olarak goruyorlar, kendi maddi cikarlari icin insan hayatini hice sayiyorlar.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

49583


Tasarım:DtGaNi