Yayın Tarihi:01 11 2015 22:52(1520)

İşte 22 Şirketin Yayınladığı 56 Seçim Anketi...

22 anket şirketinin şirketin 7 Haziran genel seçimlerinden bugüne kadar yaptığı 1 Kasım seçim anketlerinin sonuçları...

22 anket şirketi 7 Haziran'dan bugüne, 1 Kasım erken seçimi için 56 anket yayınladı. 9 Haziran’dan bu yana yapılan anketler de AKP’nin aldığı en yüksek oy oranı yüzde 47'e çıkarken en düşük oy oranı yüzde 38,0'de kaldı. 1 Kasım'da baraj sorunu yaşayıp yaşamayacağı merak konusu olan HDP’nin  oy oranı en yüksek 14,83’e çıkarken en düşük çıkan ankette 10,3’te kaldı. Oy yükseltme beklentisindeki CHP anketlerde en yüksek oran olarak yüzde 29,2'yi görürken en düşük oy oranı yüzde 25,1 oldu. MHP ise en yüksek oy oranı aldığı ankette yüzde 18,65'e çıkarken en düşük oy oranı ise 12,9'da kaldı. 

7 Haziran seçimlerinde HDP sandıktan yüzde 13,1 ile barajı aşarak çıkarken AKP de 40,8 ile tek başına iktidar olamamıştı. CHP 24,9 MHP ise yüzde 16,2 oy almıştı. 

Seçimlerin hemen ardından 8 Haziran’dan itibaren KONDA, Andy – AR, Metropoll, Gezici, Perspektif, ORC, SONAR, AKAM, Konsensus, MAK, KamuAR, Argetus, Varyans, Kurd-Tek, Ada, Pollmark, TUSİAR, LRC, SAMER, Denge, Betimar, A&G anket şirkerleri 1 Kasım için anket yayınladı.

İŞTE TÜM ANKETLER:

Haber: Haber3.com

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: hikaye bu ya... 02 11 2015 18:58
timur anadoluyu fethedince, köylülere birkaç tane filini işlerinizde yardımcı olur diye onlara vermiş. köylüler önceleri sevinmişler fakat aradan bir zaman geçince sızlanmaya başlamışlar. fil bu! iri gövdeli ye ye doymuyor. rahatsızlıklarını nasrettin hocaya aktarmışlar."aman hocam bizlerin karnı ancak doyuyor bu filleri timura geri verelim sen bize öncülük yap" demişler. yalnız demiş hoca,"sizlerde benimle geleceksiniz." vatandaşlar tamam demiş .hep birlikte yola koyulmuşlar.
hoca önde söyleyeceklerini kafasında planlarken kimi vatandaşlar yavaş yavaş topluluktan ayrılmaya başlamış. hoca timur'un karşısına geçmiş eliyle topluluğu gösterecekken kimsenin kalmadığını görmüş. ve hemen eklemiş "vatandaşlar sizin verdiğiniz fillerden çok memnun kalmışlar.daha da fil istiyorlar" demiş.
işte hikaye bu ya. anket şirketleri bile doğru tahminde bulunamamışlar.
sıvışacaklarını nasıl bilsinler ki,
değil mi?..


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

50910


Tasarım:DtGaNi