Yayın Tarihi:05 11 2015 17:32(1896)

Valiyi duygulandıran an

Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Hakkari Yüksekova'da PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Sinoplu Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil'in şehadet haberini basın mensuplarına duyururken duygusal anlar yaşadı. Haberi verirken kelimeler adeta boğazında düğümlenen Vali Çetinkaya, Feshane'de yapılacak olan Sinop Tanıtım Günleri'nin ertelenmesini istedi.

12-15 Kasım 2015 tarihleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek olan "Sinop Tanıtım Günleri" çalışmaları ile ilgili Sinop Valiliği'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Valilik toplantı salonunda Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya başkanlığında yapılan toplantıya Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Genel Başkanı Keramettin Arpacı, Kaymakamlar, ilçe Belediye başkanları çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Hakkari Yüksekova'da PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Sinoplu Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil'in şehadet haberini duyurdu. Basın mensuplarına konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Vali Çetinkaya duygusal anlar yaşarken, kelimeler adeta boğazında düğümlendi.

Şehadet haberi ardından 12-15 Kasım 2015 tarihleri arasında Feshane’de yapılacak olan Sinop Tanıtım Günleri'nin ileri bir tarihe ertelenmesini isteyen Vali Özata Çetinkaya; "Biz haftaya bu gün orada olacağımızı planlıyorduk. Bu elbette önemli bir tanıtım etkinliği ama, yapılması resmi olarak zorunlu bir görev değil. Kendi içerisinde eğlenceleri olan bir program. Tabi ki terör Türkiye'nin gündemini sonuna kadar değiştirmemeli ama, böyle bir acımız varken bu tür etkinliklerde tekrar düşünmek gerekiyor. Biz tamamen iptal edelim demiyoruz. Tabi ki şehidimizin acısı dinmez ama, bu tanıtım günlerinin ertelenmesi ve ileriki bir tarihe ertelenmesinin daha uygun olacağı düşüncesindeyim" dedi.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül'de etkinliklerin en az bir ay ertelenmesi gerektiğini söyledi. Ergül; "Tabi bizler çok üzüldük. Hal böyleyken, bir şehidimiz varken, Feshane günlerinin yapılmasını hiç birimiz içine sindiremez. Yapılmasın demiyoruz. Ama program ertelenmeli. En azından bir ay geçmeli ve şehidimize saygılı olalım diyorum" diye konuştu.

SİYAD Genel Başkanı Keramettin Arpacı, "İçinde ulunduğumuz durum buna müsaade etmiyorsa, sayın valimizin düşüncelerine saygı duyduğumuzu ifade ediyoruz" ifadelerini kullandı. Toplantı tanıtım günlerinin ileriki bir tarihte yapılması kararı ile sona erdi.

Haber: Vitrin Haber

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: nahit 05 11 2015 22:17
feshane etkinliği bir akp şovudur. ertelenemez, ertelenmesi teklif dahi edilemez.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

385257


Tasarım:DtGaNi