Yayın Tarihi:10 11 2015 23:02(2319)

Mevsimin İlk Karı Yağdı

Sinop’ta yaklaşık 10 gündür etkisini sürdüren güneşli havanın etkisini kaybetmesiyle birlikte sıcaklıklar da düşmeye başladı.

Hava sıcaklığının hissedilebilir şekilde düşmesi ile Boyabat’ın Bürnük Mevkiinde de kar yağışı görüldü. Rakımı bin 350 metre olan Bürnük’te yağan kar ile ortalık bir anda beyaza büründü. Yağan karın yer yer 5 santimetreyi aştığı öğrenildi.

Meteoroloji'nin 5 günlük tahminlerine göre, bugün ülkenin Karadeniz kıyı kentleri, doğu ve güneydoğunun genelinde yağmur İç Anadolu geneli, Ege'nin doğusu, Marmara'nın güneyi ile Akdeniz'in kuzey kesimlerinde sis bekleniyor.

ARAÇ SAHİPLERİ DİKKAT!

Öte yandan uzmanlardan da kış mevsiminin kendini yavaş yavaş  hissettirmeye başladığı şu günlerde araç sahiplerine kışlık bakımınızı yaptırın uyarısı geldi.

Soğuk, sisli, yağmurlu ve karlı havalarda araç kullanımının her zamankinden daha riskli olduğuna dikkat çeken uzmanlar, araçların da buna göre hazırlanması gerektiğini belirtiyor.

Motorun sağlıklı çalışabilmesi için soğutma suyuna mutlaka antifriz konulması gerektiğine vurgu yapan uzmanlar; “ Motorun ilk hareketi zorlaşacağından akü kontrol edilmeli, su seviyesi düşükse tamamlanmalıdır. Kışa girerken özellikle dikkat edilmesi gereken motor soğutma suyunun antifriz miktarıdır. Motordaki su miktarı doğru ayarlanmazsa soğuk yerlerde su donar ve motor bloğunu çatlatabilir. Kaloriferlerin bakımı, termostat değişimi ve frenlerin kontrol ettirilmesi de çok önemlidir. Seyir güvenliği için ise silecek süpürgelerinin lastikleri ve silecek suyu dа gözden geçirilmelidir. Silecek suyunda her zaman için soğuğa dayanıklı özel sıvılar kullanılmalı. Araçlara özel sıvılar yerine su kullanmak, sudan kaynaklı kireçlenmelere, kireçlenmeler de su kaçaklarına ve hararet problemine yоl açacaktır” uyarılarında bulunuyor.

Haber: Sinoppusulası.com

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

17767


Tasarım:DtGaNi