Yayın Tarihi:11 11 2015 19:29(1036)

Yüz Yüze Vaaz Kursu Sona Erdi

İl Müftülüğümüze bağlı merkez ve köy camilerimizde görevli 18 din görevlisi, 60 saatlik “Yüz Yüze Vaaz Hizmet İçi Eğitim Kursu”nu başarıyla tamamlayarak belgelerini aldılar.

18 Görevlinin katıldığı kursun sonunda Belge Töreni Sinop Üniversitesinin Uygulama Otelinde yapıldı. Belge Törenine Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan’ın yanı sıra Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Konulçu, İl Vaizi Ünal Koca ve kursiyerler katıldı.

Programda konuşan Rehber Öğretici  İl Vaizi Ünal Koca “Kursumuzun  amacının bilgi yüklemek olmadığını, özellikle mesleki konularda metot ve sistem geliştirme amacına yönelik olduğunu ifade ederek, katılımlarından dolayı kursiyerlere teşekkür etti.

İl Müftüsü Mustafa Erkan ise konuşmasında “İmamlık, vaizlik ve hatiplik Peygamberimizin mesleğidir. Bilen insanın da mutlaka nasihate (vaaza) ihtiyacı vardır. Peygamber Efendimiz (sav) buyurduğu üzere, ‘Din nasihatle kaimdir’ Bizler din görevlisi olmamız hasebiyle dinimizin güzelliklerini, hakikatlerini insanlara sunmada çok daha yetenekli, bilgili, samimi ve ihlâslı olmamız gerekiyor. Her bir din görevlimizin bulunduğu yerde rahatlıkla vaaz-ı nasihat yapabilmesi için Başkanlığımızın yürütmüş olduğu çalışmalar kapsamında din görevlilerinin bilgilerini yenilemek ve vaaz yapma becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen kurs ve seminerler çok isabetli olmuştur. Vaaz ve hitabet ayrı bir sanattır. Özellikle de dini konular üzerinde konuşabilmek, vatandaşı aydınlatabilmek için Kur’an ve Sünnet’e aşina olmak ve yeterli ilmi alt yapıya sahip olmak gerekir. Peygamber Efendimiz (sav)buyurduğu gibi, ‘Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz’ Hadis-i Şerifi gereğince bizler ölünceye kadar hem talebeyiz, hem de hocayız” dedi.

Bitirme Belgelerinin dağıtılmasının ardından çekilen toplu fotoğrafla program sona erdi.

HABER: Ahmet ERMİŞ

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: h.c 12 11 2015 06:02
başta il müftümüz olmak üzere hepinizi candan teprik ediyor,din görevlisi değil din gönüllüsü olmanızı,atanmış değil adanmış olmanızı umuyor,başarılı hizmetlerinizi temenni ediyorum.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

62763


Tasarım:DtGaNi