Yayın Tarihi:13 11 2015 01:04(839)

Zatürreden Korunmak Mümkün!

Dünyada mikroba bağlı ölümlerde birinci sıradaki yerini hiçbir hastalığa bırakmayan ve kış mevsiminin sık görülen hastalığı zatürreyi Hisar Intercontinental Hospital Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhat Fındık’la konuştuk…

Zatürrenin akciğerlerin mikrobik hastalığı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Fındık; ‘Zatürre genel olarak çok tehlikeli bir hastalık olmakla birlikte; erken tanı, erken teşhis ve uygun tedavi ile hiç iz bırakmadan iyileşir. Zatürrenin en temel belirtileri ateş, öksürük, balgam, balgamda kan, göğüs ağrısı, nefes darlığı, iştahsızlık, terleme, kilo kaybı ve üşümedir. Çocuklardaki en önemli bulgu; yüksek ateş, hırıltı, nefes darlığı ve hareketlerinde azalmadır. Pek çok akciğer hastalığı ile benzerlik gösterir. En çok bronşit, mikrobik olmayan akciğer tutulumları, akciğere pıhtı atması, KOAH, akciğer içerisine kanamalar veya akciğer kanseri bu tabloyla karışabilir.’ açıklamasında bulundu.

Kimler risk altında?

Zatürre teşhisi nasıl konulur?

Öncelikle hastalığın belirtileri sorgulanır. Fizik muayene, akciğer grafisi ve kan tahlillerinin ardından tanı net olarak konulur. Tanının konulma aşamasında zatürreyi çağrıştıran her belirti dikkate alınarak hemen tedaviye başlanması gerekir. Çünkü geç teşhis, zatürrenin yayılmasına neden olur. Enfeksiyon diğer akciğere sıçrayarak iki akciğeri birden tutabilir; mikrop kana karışarak diğer organlara ulaşabilir. Değişik organlarda apselere yol açabilir.

Zatürreden Korunmak Mümkün!

Kimler kesinlikle zatürre aşısı yaptırmalıdır?

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

54121


Tasarım:DtGaNi